Loader

Uçuş Korkusu ve Uçakta Uyku Problemi Olanlar İçin Yeni Aydınlatma Sistemi

Uçuş Korkusu ve Uçakta Uyku Problemi Olanlar İçin Yeni Aydınlatma Sistemi

Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen Aircraft Interiors Expo havacılık fuarında, Collins Aerospace, türünün ilk örneği olan uçuş kabinlerine uyarlanabilir, akıllı bir aydınlatma sistemi tanıttı.

Hypergamut Aydınlatma Sistemi olarak adlandırılan bu sistem, işlevselliği insan biyolojisi ve uçuş bilgilerine uyarlanan bir yenilik olarak geliyor ve klasik beyaz aydınlatma sistemini geride bırakıyor.

Sistem, yolcuların uygun bir ışık rengi seçerek rahatlama durumuna girmelerine ve sonunda uyuyabilmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanmış birden fazla LED rengine sahip. Uyanma söz konusu olduğunda ise, sistem, karanlık alandan yolcunun uyanma durumuna geçeceği ışık noktasına doğru yavaşça doğal bir geçiş yapıyor.

Neredeyse sınırsız sayıda sahip olduğu renk skalası ile Hypergamut, 100 üzerinden 98’lik bir renksel geriverim indeksi performansıyla klasik RGB/RGBW sisteminin önüne geçiyor. Hypergamut ayrıca, uçuş rotası, zamanlama, hava koşulları ve küresel konumlandırma bilgileri gibi uçak tarafından sağlanan gerçek zamanlı bilgilere de erişim sağlayabiliyor.

Hypergamut Aydınlatma Sistemi, Crystal Cabin Award 2022 yarışmasında finalistlerden biri olmuştur ve 2024 yılının başlarında hizmete girmesi planlanmaktadır.