Loader

Y Combinator Demo Day’de 189 Girişim Tanıtıldı

Y Combinator Demo Day’de 189 Girişim Tanıtıldı

Y Combinator’un iki kısımdan oluşan 2020 Yaz dönemi Demo Day’i geçen hafta gerçekleşti. ABD’nin önemli girişim hızlandırıcılarından Y Combinator, şimdiye kadar silikon vadisindeki pek çok önemli girişimi destekledi. Demo Day’de gördüğümüz isimlerin ilerleyen dönemde global girişimcilik ekosistemini derinden etkileyecek girişimler olabilirler. Y Combinator Summer 2020 Demo Day’de tanıtılan 189 girişim.

1. Seam

Seam, evleri ve binaları akıllı konutlara dönüştürmek için tasarlanan bir API. Aynı zamanda donanıma da sahip olan bu API sayesinde geliştiriciler, ev ve binalardaki enerji ve su tüketimini kontrol edebiliyor, kapıları kilitleyip asansörleri çağırabiliyor. 5 mekanda test edilen Seam, Samsung, Mitsubishi Electric, LG ve Siemens gibi önemli markaların ürünlerinde de destekleniyor.

2. Evergreen

Evergreen, şirket çalışanlarının satın alma talebi göndermesi ve onayları takip etmesi için dijital bir platform sunuyor. Şirketin, satın alma sürecinde B2B hizmet veren NetSuite, Oracle ve SAP gibi önemli ERP şirketleriyle entegrasyon sağladığını da belirtelim.

3. Farmako Healthcare

Farmako, Hindistan’ın ilk merkezi sağlık kayıt sistemi olarak konumlanıyor. Bu noktada ülkede 1 milyon doktorun hala sağlık kayıtlarını kağıt dokümanlar üzerinde tuttuğunu belirtelim. Girişim, doktorların, sağlık kayıtlarını elektronik ortama taşımasını sağlıyor. Böylece hem hastaların çevrimiçi muayene edilmesi hem de dijital olarak reçete yazımı kolaylaşırken, kayıtlar da tek bir yerde depolanmış oluyor.

4. PolyOps

E-ticaret operasyonları için analiz sunan SaaS girişimi PolyOps, ziyaretlerden, teslimatta ve hatta müşteri başına maliyetlere kadar pek çok veri sunuyor. 15 markaya hizmet veren girişim 35 milyon dolar brüt emtia değerine sahip. PolyOps, e-ticaret süreçlerini daha basit ve anlaşılır kılmaya odaklanıyor.

5. Adyn

Adyn, ABD’deki kadınların hangi doğum kontrol yönteminin kendileri için doğru olduğunu tespit etmesine yardımcı olan bir test üretiyor. Böylece doğum kontrol yöntemlerinin yan etkisinin azaltılması amaçlanıyor. ABD’deki 49 milyon kadının bu yan etkilerden muzdarip olduğunu düşünürsek, testin ciddi bir taleple karşılaşacağını söyleyebiliriz. Kullanıcılara testi bitirdiklerinde girişim, kadınlara kendileri için uygun önerilerde bulunuyor ve seçenekleri değerlendirmesi için uzmanlara yönlendiriyor.

6. Akiflow

Akflow’u önceden tanımladığınız komutlar ile iş yönetimi yapmanızı kolaylaştıran bir araç olarak tanımlayabiliriz. Akiflow üzerinden tanımladığınız eylemleri, klavyenizdeki kısayollar ile birleştirerek iş süreçlerinizde; sayfa ziyareti, gezinme ve tıklama gibi eylemleri devre dışı bırakıyorsunuz. Google Drive, Slack ve Asana gibi araçlarla kullanılabilen Akiflow, Windows ve Mac kullanıcılarına açık. Yine de araca hemen erişemeyeceğinizi söyleyelim, şu anda bekleme listesinde 2 bin kullanıcı mevcut.

7. Bikayi

Hindistan’daki kullanıcıların online alışveriş ve ödeme alışkanlıkları ABD’deki tüketicilerden oldukça farklı. Bu nedenle Shopify ve benzeri alt yapılar, Hindistan tüketicilerine hitap etmiyor. Tam da bu noktada Bikayi devreye giriyor ve hem tüketicilerin hem de işletmelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bir aile işletmesine sahip olan Bikayi’nin kurucuları; işletmelerinde karşılaştıkları problemlerin iç görüsüyle hareket ediyor. Hizmet karşılığında işletmelerden yıllık 100 dolar alınıyor.

8. Atomic

Atomic, fintech platformlarının yatırım hesaplarını ürünlerine kolayca entegre etmelerine olanak tanıyan bir fintech API sağlıyor. Örneğin, Venmo ve Apple Pay gibi birçok modern fintech hizmeti platformlarında nakit para tutmanızı sağlıyor. Ancak o para bunun yerine yatırım olarak değerlendirilebilir. Atomic, ilk etapta ciddi bir ilgiyle karşılaştı. birkaç şirket, 300 milyon dolar civarında yönetilen varlıklarını girişime devretti. Bu da girişimin yıllık düzenli gelirini 1,5 milyon dolara taşıdı.

9. Blue Onion Labs

Finansal hizmetler girişimi olarak tanımlayabileceğimiz Blue onion Labs, şirketlerin finansal işlem verilerini anlamlandırmasına yardımcı oluyor. Sistemler arasındaki verileri değerlendiren girişim, API entegrasyon ailesi ile öne çıkıyor.  Blue Onion Labs, özellikle muhasebe ekiplerinin bütün finansal tabloyu tek bir yerden görebilmelerini sağlıyor.

10. Fancy

Tekel ürünlerini 30 dakika içinde teslim eden Fancy, Birleşik Krallık pazarında faliyet gösteriyor. Girişim, tıpkı Banabi ve getir’de olduğu gibi; dükkanlardan alıp getirmek yerine, kendi dükkanları üzerinden hizmet veriyor.

11. BukuWarung

Endonezyadaki tüccarlar için tasarlanan bir mikro muhasebe uygulaması olan BukuWarung, mahalle bakkalı gibi küçük ve yerel dükkanların ödeme ve kredi seçeneklerine kavuşmasını sağlıyor. Uygulama 350 bin aylık aktif kullanıcıya sahip.

12. CoreCare

Yüzlerce sigorta şirketi, sağlık tedarikçisi ve devlet kuruluşunun verilerini senkronize eden CoreCare, kurumlar arası veri akışında yaşanabilecek hata ve aksaklıkların önüne geçiyor.

13. HotPlate

İşsiz kalan şeflerin evde yemek yaparak satmasını ve teslim etmesini sağlayan Hotplate, yayına alındığı ilk 8 hafta içinde 10 şef ile 1500 dolar brüt gelir elde etti. Toplam gelirden %15 komisyon alan girişim, pandemi döneminde restorana gitmekten çekinenler için önemli bir çözüm sunuyor. Platforma eklenen her şef, girişime para kazandırıyor.

14. ChatPay

Chatpay, WhatsApp ve Telegram gibi sohbet platformlarında özel sohbet grupları oluşturmasını sağlıyor. Girişim ayrıca bu gruplarda sunulan hizmetler kapsamında üye yönetimi yapılması ve ödeme alınması gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor.

15. Electry

Girişimi mavi yakalılar için LinkedIn olarak tanımlamak mümkün. Platform üzerinden elektrik tamircisi, Teknik ve mekanik destek uzmanı gibi alanında yetkin kişileri işe alabiliyorsunuz. Ekip ayda 75 bin dolar gelir elde ediyor.

16. Clew

Google Docs, Figma, Github ve Dropbox gibi bulut tabanlı teknoloji ürünlerini tek bir yerde görmenizi sağlıyor. Şirkette birden fazla ürün kullanıyor ve dokümanlar arasında kayboluyorsanız, iyi bir çözüm olabilir. 85 ücretli abonesi bulunan Clew’in, yıllık abonelik ücreti 50 dolar.

17. Arist

Genellikle çalışanlara oryantasyon sürecinde verilen kurum kültürü temalı video ve sunum formatındaki eğitimleri mesaj yoluyla iletiyor. Aynı şekilde eğitim sürecinin de interaktif mesajlaşma ile tamamlanmasını sağlıyor. Böylece kullanıcı alışkanlıklarını göz önünde bulunduran girişim,, eğitimlerin tamamlanma oranlarını da yükseltmiş oluyor. Şu anda birkaç büyük müşterisi bulunan girişimin, yakında kara geçmesi öngörülüyor.

18. Decentro

Hindistan merkezli girişim; Tıpkı Plaid gibi bankacılık ekosistemine API sağlayarak; şirketlerin oldukça kolay bir şekilde finansal hizmet uygulamaları oluşturmalarına olanak tanıyor. Yine de girişimin henüz  yakın zamanda Visa tarafından satın alınan Plaid kadar gelir elde etmediğini belirtelim. 1 milyon dolar işlem hacmine sahip olan girişimin, aylık geliri 7 bin dolar. Şu an için sadece 4 müşterisi bulunan Decentro’nun 45 müşterisi de sırada bekliyor.

19. Drapr

Drapr, bence giyim alanındaki e-ticaret sitelerinin en önemli problemlerinden birini çözüyor. GirişiminOnline try-on widget’ı sayesinde kıyafetlerin üzerinizde nasıl görüneceğini görebiliyorsunuz. Widget’a vücut tipinizi ve ölçülerinizi girdikten sonra giysileri, kişiselleştirilebilen bir manken üzerinde denemeniz mümkün.

20. GitDuck

Geliştiriciler için video sohbet aracı olan GitDuck, geliştiricinin IDE’sine bağlanarak gerçek zamanlı kod paylaşımını mümkün kılıyor. Bu sayede geliştiriciler, uzaktan birlikte kod yazabiliyor. Kullanıcı başına 20 dolar alıyor.

21. Hannah Life Technologies

Girişim, kliniğe gitmeden gebe kalmakta zorlanan çiftler için küçük bir cihaz üretiyor. Birliktelik anında kullanılan cihazın hamile kalma oranını 3 kat arttırdığı iddia ediliyor. Girişim, FDA’den onay alınmasıyla birlikte gelecek yıl cihazı piyasaya sürecek.

22. Hellosaurus

Çocuklara özel içerikler üreterek YouTube’dan gelir elde etmek gerçekten zor. Tam da bu noktada içerik üreticileriyle anlaşan Hellosaurus, çocuklara özel etkileşimli içerikler sunuyor. Böylece çocuklar içerikleri izlerken, oyun da oynayabiliyor. HQ Trivia’s eski ürün yöneticisi ve deneyimli içerik üreticilerin bir araya geldiği girişim,  3 milyar dolarlık pazardan pay almak konusunda iddialı.

23. Jika

Jika Shopify’da satış yapan işletmelerin fiyatları test etmesini sağlıyor. Büyük online perakende şirketleri, fiyat takibi yapan ve bu fiyatları güncelleyen ekiplere sahipken, küçük işletmeler bu imkandan faydalanamıyor. Jika’nın sunduğu hizmet, ciddi bir alıcı potansiyeline sahip. Yine de şirket şu an için aylık bin dolar gelir elde ediyor.

24. Minimall

Minimall, ucuz ve genelde kalitesiz ürünler satan Çin’li e-ticaret sitesi Pinduoduo‘nun bir benzeri. Avrupa pazarında faaliyet gösteren Minimall, aracıları ortadan kaldırarak ürün fiyatlarını düşürüyor. Maske satarak büyümesini hızlandıran girişim, 3 ayda 450 bin dolar değerinde envantere kavuştu.

25. Hellometer

Girişim, kullanıma hazır kameralar aracılığıyla fast food restoranlarının müşterilerine ne kadar hızlı hizmet verdiğini analiz ediyor. 2 farklı mekan test edilen girişim, niyet mektupları sayesinde 300 mekanda daha test edilecek.

26. MedPiper Technologies

Tıp okulları ve devlet ile iş birliği yapan MedPiper, Hindistan’daki onaylı doktorlar ve hemşireler konusunda en geniş birleştirilen veri tabanına sahip. Hastanelerden aylık abonelik ücreti alan girişim, tıp profesyonellerinin açık pozisyonları hızlıca doldurmasını sağlıyor.

27. Artifact

Özel kişiler ve anlar için hatıra odaklı kişisel Podcast üretimi sunan Artifact, aile büyüklerinizle ve sevdiğiniz kişilerle röportaj yapması için profesyoneller gönderiyor. Böylece sizden sonraki nesiller, aile büyüklerinin kaliteli biçimde kayda alınan anılarına ulaşabiliyor.

28. Charityvest

Zenginler bağış yapmak istediklerinde bir aracı kullanmak durumunda kalıyor. Charitywest ise tıpkı bu aracı kurumlar gibi şirketlerin çalışanlar adına bağış yapmasını sağlıyor. Yıllık 65 bin dolar gelir elde eden girişim, aylık 5 bin 400 dolar gelir elde ediyor.

29. Eatable

Restoranlar için dijital menü ve ödeme seçenekleri sunana girişim, tüm süreçte kağıt tüketimini devre dışı bırakmayı planlıyor.

30. Heron Data

B2B şirketi olan Heron Data, fintech şirketlerinin banka işlemleri verisini kategorize etme/etiketleme aşamasına yardımcı oluyor. Şimdiye kadar bu alanda sunulan ürünlerden daha ucuz ve doğru bir çözüm sunduğunu belirtiyor.

31. VoloPay

Volopay, girişimcilere özel kredi kartı Brex‘in Güney Doğu Asya versiyonu olarak konumlanıyor. Tek bir platformda,  fatura ödemeleri, masraflar ve muhasebe otomasyonunun sunulmasını amaçlıyor. Şirket kartıyla yapılan ödemeleri gösteren VoloPay’de kullanıcılar 3 ay içinde 90 bin dolar harcadı.

32. LendTable

ABD’de yaşayanlar, şirket katkı paylarını 401K (emeklilik fonu) ile eşleştirerek, tasarruf edebiliyor. Ancak maaş çeki ile yaşayan insanlar bu geliri kaybetmeyi göze alamıyor. LendTable ise çalışanlara sağlanan finansal faydaların maliyetini karşılamak için nakit avans kredileri sunuyor. Ödemeleri, tek bir kar payı ödemesi şeklinde alan girişim, 30 milyon çalışanın bu yatırım fırsatından yararlanmaması nedeniyle büyük bir pazarda yer alabilir.

33. Zuddl

Girişim, şirketlerin birkaç bin katılımcıya ücretli konferans vermesini sağlıyor. Katılımcı başına 5 dolar alan Zuddl, Hopin gibi isimlerle rekabet ediyor. Platformda birebir sohbet için sanal lobiler ve konuşma kabinlerinden faydalanılabiliyor. Bir ayda 54 bin dolar gelir elde eden girişimin bu süreçte önü açık görünüyor.

34. OpenUnit

Kişisel depo merkezleri için bir arka ofis uygulaması sunan OpenUnit, ödemeleri ve müşteri hesaplarını kontrol altında tutuyor. Her ölçekten firmanın kullanabildiği yazılım, sektöre özel bir çözüm olarak konumlanıyor.

35. Ready

Yerel internet hizmet sağlayıcılarının büyük zincir tedarikçilerle rekabet etmesini sağlıyor. TV ve VOIP gibi servisler satmalarına imkan tanıyan Ready, şu anda 5 yerel hizmet sağlayıcı ile çalışıyor ve ayda 20.5 bin dolar gelir elde ediyor.

36. Hubble

Hubble şirketlerin veri merkezlerindeki hataları ve eksik bilgileri yakalıyor. Böylece şirkette çalışan mühendisler başka işlere odaklanabiliyor. 3 hafta önce açılan şirket şimdiden 3 müşteriye sahip. Girişim her bir ekipten yıllık 10 bin dolar ödeme almayı planlıyor.

37. OrangeHealth

Hindistan’da çevirimiçi yardım ve teletıp hizmetlerinden faydalanamayan pek çok küçük klinik ve doktor bulunuyor. OrangeHealth, bu kliniklere çevrimiçi sağlık ve fatura servisleri sağlarken, dağıtım gibi pek çok alt yapı servisi de sunuyor.

38. DraftWise

Kredi anlaşmalarını 30 saaten 10 saate düşürmeyi amaçlayan DraftWise, henüz gelir elde etmiyor. 10’a yakın hukuk firmasına iyi niyet mektubu gönderen girişim, yakın zamanda 7 sıfırlı rakamlara ulaşabilir. Zira DraftWise, büyük hukuk şirketlerine sağlayacağı hizmetler karşılığında her bir şirket için yarım milyon dolardan fazla ödeme almayı planlıyor.

39. Sakneen

Girişim, ABD’de emlak alanında gayrimenkul platformu olarak hizmet veren Zillow’un bir benzeri. Ev alım, satım ve kiralama alanında hizmetler sunan Zillow’un aynı zamanda ev kredisi verdiğini de hatırlatalım. Sakneen aynı sistemi Mısır’da kurmayı amaçlıyor. Girişim bu alanda oluşturduğu kayda değer veri tabanıyla da dikkat çekiyor.

40. SockSoho

Kaliteli çorapları herhangi bir aracı olmadan doğrudan tüketicilere ulaştıran girişim, Hindistan’ın  “UNIQLO”su olmayı hedefliyor. Müşterilerinin çoğu WhatsApp’ta bulunana girişimin yıllık geliri 150 bin dolar.

41. HumanLoop

Tartışmalı veri kümelerinin üzerine doğal dil işlemeyi çalıştırmak ve eğitmek için geliştirilen bir yazılım. Girişim, avukatlara, doktorlara ve muhasebecilere verilerini işlemek için uzmanlaşmış bir yapay zeka sunuyor. yapay zekadan yararlanmayan şirketlerin alanlarında uzman kişilere yüksek ücretler ödemesi gerekiyor.

42. BanditML

Uber uygulamasında taksimetre fiyatlarının anlık olarak arz talep dengesine göre belirlenmesini sağlayan ekip, bu makine öğrenimini diğer şirketlere taşımak için yeni bir girişimle karşımızda. Ekibin bu sefer müşterilere ne zaman ve nasıl promosyon göndereceklerini optimize ettiklerini belirtelim. Ekip, sadece bu ay yaklaşık bir milyon dolarlık promosyon gönderilmesine yardımcı oldu.

43. Statiq

Hindistan merkezli şirket, bireylerin ve binaların tek bir uygulama aracılığıyla erişilebilir elektrikli araç şarj noktaları sağlamasına izin veriyor. Statiq ile haftalık 500 veya günde yaklaşık 70 şarj seansı gerçekleştiriliyor. Haftalık büyüme hızı ise haftada yaklaşık  yüzde 10  civarında artıyor. Kar marjları şimdilik belirsizliğini korusa da, firma geçen hafta net gelirden 12.000 dolar elde ettiğini belirtiyor. Hindistan hükümetinin dahaf fazla  elektrikli taşıt şarj noktası inşa edeceğini de belirtelim. Webrazzi Arena girişimlerinden Bluedot‘ı anımsatıyor.

44. Rally

Pandemi sırasında Zoom’un yükselişine hep birlikte tanık olduk. Rally;  işletmeler için tasarlanan Zoom’u bir adım öne taşıyor. Sosyal toplantılar için bir görüntülü sohbet platformu olarak konumlanan  Rally, kullanıcıların oluşturulan farklı sohbet odalarına da katılmasını sağlıyor. Katılımcılar sohbetten sıkıldıklarında, sohbet odasından çıkarak bir diğerine katılabiliyor.

45. Jemi

Girişim, içerik üreticilerin video içerik, video toplantılar ya da tavsiye verme gibi deneyimler üretip satmasını sağlıyor. Ödemelerden yüzde 15 pay alan girişim, şu an için 17 bin dolar zararda. Ancak haftadan haftaya yüzde 30 büyüme kaydediyor. Girişimin Patreon benzeri bir yapıyı bir adım ileri taşıdığını söyleyebiliriz.

46. In Stock

Pandemi esnasında kapanan yerel perakende dükkanları ile birlikte teslimat servisi sunan In Stock, Amazon Prime’ı arka planda bırakmaya hazırlanıyor. Perakende dükkanlarının aynı gün içinde teslimat sunmasını sağlayan girişim, 6 hafta önce Santa Cruz’da kuruldu. Buna rağmen günde 10 sipariş almayı başarıyor.

47. KeyDB

NoSQL veri tabanı olan KeyDB, Redis’ten 5 kat daha hızlı. Ayda 40 bin indirme alan şirketin ilk müşterisi de HP Enterprise.

48. Kingdom Supercultures

Listedeki en ilginç girişimlerden biriyle karşı karşıyayız. Kingdom Supercultures, var olan mikropları kullanarak, yeni mikrobiyal topluluklar üretecek. Böylece tıpkı daha önce bira, peynir ve kombucha’da olduğu gibi ulusal yiyecek markalarının yeni yiyecekler üretmesi sağlanacak. Şirket, teknolojisini lisanslayarak ilerleyecek.

49. OpenBiome

Dışkılardaki bakterilerin nakli pek çok enfeksiyon ve hastalığa çözüm olabiliyor. İşte OpenBiome da tam bu noktada devreye giriyor. Dışkı nakli için en büyük tedarikçi olarak konumlanan OpenBiome, şimdiye kadar 55 bin hastayı tedavi etti. Girişim, kar amacı gütmeyen 15 milyon dolar sürdürülebilir gelire sahip.

50. MilkRun

Girişim şehirde yaşayanlara; yerel üreticilerden tarım ve süt ürünleri teslimatı yapıyor. Portland’da aylık 425 bin dolar hacme sahip sahip olan girişim yakın zamanda Seattle 62 bin dolar aylık gelire ulaştı.

51. Thndr

Mısır merkezli Thndr, orta doğunun RobinHood‘u olmayı amaçlıyor. Borsa işlemlerinin komisyonsuz olara yapılmasını sağlayan Thndr, RobinHood’un ABD’de yakaladığı ivmeyi Orta Doğu’da yakalayabilir.

52. Mesh

Uzaktan çalışan şirketler için bir sosyal ağ olan girişim, çalışanların hangi proje üzerine çalıştığını ve ne kadar ilerleme kaydettiğini göstermesini kolaylaştırıyor. 10’dan az çalışanı olan şirketlere ücretsiz olan ürün, ücretli sürümlerde çalışan başına 5 dolar alıyor. Mesh’in şu an için 8 müşterisi bulunuyor.

53. KiteKRAFT

Uçan rüzgar tribünleri inşa eden KiteKRAFT, işletmeler için daha uygulanabilir rüzgar gücü sistemleri üzerine çalışıyor. Diğer çözümlere kıyasla 10 kat daha az materyal kullanan girişim, maliyetleri de düşürmüş oluyor. KiteKRAFT, normalde dizel jeneratörler ve güneş enerjisinden güç alan küçük enerji ağlarına güç vermeye çalışıyor.

54. kSense

Kurumlar, genelde şirket içindeki verileri toplamak için 3.parti şirketlerle çalışmak durumunda kalıyor. Bu durumun hiç de pratik olmadığını fark eden kSense kurucuları, şirketlerin kendi içinde veri toplamasını kolaylaştıran açık kaynaklı bir araç sunuyor.

55. Blissway

Demoday’de yer alan bir başka ilgi çekici girişim de Blissway. Trafik yoğunluğunu gösteren girişim kestirme yol tarifleri için düşük ücretler talep ediyor. Yol boyunca araçları takip eden uygulama, trafik yoğunluğunu da bu sayede kolayca yönetmiş oluyor. Blissway, dünyanın herhangi bir yerindeki otoyola bir kaç içinde kurulum yapabileceğini ifade ediyor.

56. Gilgamesh Pharmaceuticals

Karşımızda sıra dışı bir girişim var. Bir Medtech şirketi olan Gilgamesh saykodelik temelli ilaçları hiperaktivite, duygu durum bozuklukları, depresyon ve bağımlılıkları tedavi etmek için kullanılıyor.

57. inSoma Bio

Biyomateryaller üreten şirket, plastik cerrahların yağı yeniden inşa edebilmesini sağlayan bir jel geliştirdi. Bu jel sayesinde göğüs gibi bölgelerin yeniden yapılandırılması kolaylaşıyor. Teknolojinin implant yerine geçeceği ön görülüyor.

58. Flat

Latin Amerikadaki evleri düşük fiyata alıp, tamir ederek yüksek fiyata satıyor. Normalde de karlı olan bu iş, Latin Amerika’da çok daha fazla kar getiriyor. 25 milyon dolar borç alan girişim, hızlı büyümenin peşinde.

59. Layer

Geliştiricilerin aşamalar oluşturmasını sağlayan girişim, kod değişimlerinin ortaya çıkardığı etkilerin hemen görülmesini karşılaştırılmasını ve paylaşılmasını sağlıyor. Girişim hem büyük şirketlere hem de küçük ekiplere hizmet veriyor. Layer’ı son 30 günde 18 müşterinin 6 bin kez kullandığını da ekleyelim.

60. Lume Health

Lume Health’i hastaneler için bir “kariyer.net” platformu. Hemşireler özelinde hizmet veren girişim, iş ilanlarının yanı sıra, kurumda çalışanların görüşlerine de yer veriyor.

61. MarketForce 360

Afrika’da perakende dağıtımın Salesforce’u diyebiliriz. Perakende sektöründeki ödeme işlemlerine gerçek zamanlı olarak netlik kazandırıyor. Şimdiye kadar kağıt kalemle yapılan işlemleri mobile taşıyan girişim, kullanıcılardan SaaS komisyonu ve işlem komisyonu alıyor. Girişimin 40 müşterisi bulunuyor.

62. Manycore

Bulut bilişim üzerinde çalışan kodların verimliliğini arttıran girişim, bu sayede uygulamaların daha hızlı ve kusursuz çalışmasını sağlıyor. Şu an için Java ile çalışan ekip, ilerleyen dönemde Python ve JS’de de çalışacak.

63. Aquarium Learning

Aquarium Learning, müşterilerinin makine öğrenmesi ekiplerine; veri setlerini geliştirerek nasıl daha iyi modelleme yapacaklarını öğretiyor. İlk bir kaç ay içinde aylık geliri 8 bin dolara ulaşan girişim, makine öğrenmesinin değeri arttıkça; önem kazanmaya devam edecek.

64. Strive School

Strive School avrupanın Lambda School’u. Bilgisayar mühendisi yetiştiren girişim, öğrencilerinden sektörde işe girdikten sonra ödeme almaya başlıyor. Öğrenciler, işe girdikten sonra ise 4 yıl boyunca maaşlarından yüzde 10 pay alıyor. Öğrenciler toplamda 18,000 euro ödemiş oluyor.

65. Kuleana

Deniz ürünleri için “Impossible Foods” üreten girişim, bitki temelli ürünler ile ton balığını taklit ediyor.

66. Once

Girişim, e-ticaret trafiğini mobilde arttırmayı ve kullanıcıları mobil satın almalara yönlendirmeyi amaçlıyor. Bunun için Instagram Hikayeler’den faydalanarak arayüzler tasarlayan girişim, en önemli müşterisinin dönüşüm oranlarını yüzde 70 arttırdı.

67. Justo

Özellikle karantina döneminde restoranların eve servis yapabilmesi büyük önem kazandı. Bu anlamda Justo, Latin Amerika’daki restoranlara kişiselleştirilebilen e-ticaret siteleri sunuyor. Restoranlar web sitesindeki verileri ayrıca saklama hakkı kazanırken, Justo teslimat sürecinde de yüzde 15 komisyon ile restoranlara yardımcı oluyor.

68. Glimpse

Airbnb ve diğer ev kiralama platformunda yer alan evlere ürün yerleştirmenizi sağlıyor. Tüketicilerin ürünü denemesi adına sıra dışı bir çözüm. Ev kiralayanların zevklerine göre, tanıtılan ürünlerin değiştiğini söyleyebiliriz.

69. Revel Technologies

Girişim daha iyi bir kafein üretmenin peşinde. Paraxanthine Yapılan testlerde kaygı ve çarpıntı gibi yan etkiler olmadan tüketicilere zindelik kazandırıyor.

70. Omni

Müşteri destek ve satış ekiplerinin müşterilere güncel cevaplar vermesini sağlıyor. Müşteri temsilcisi, telefonda destek verirken, Omni müşteri sorularına doğru ve güncel cevap verilmesi için araçlar arası aramalar yapıyor. 2 ay önce yayınlanan Omni, Dave, Notion ve Parsable’daki pilot programlara yerleştirildi ve 80 bin dolar gelir elde etti.

71. Mailwarm

Mailwarm, yasal izinleri alınmış pazarlama e-postalarının spam’e düşmesini engelliyor. Zira bu e-postaların yüzde 20’si kendini spam kutusunda buluyor. Organik büyüme kaydeden girişim bir kaç ay içinde aylık 50 bin dolar gelire ulaştı.

72. Papercups

Açık kaynak müşteri mesajlaşma aracı olan Papercups, şirketlerin website ziyaretçileriyle gerçek zamanlı olarak sohbet etmesini sağlıyor. Bu sayede müşterilerin aklına takılan tüm sorular anlık olarak yanıtlanabiliyor. Girişim, ilerleyen dönemde büyük işletmeler için yayınlayacağı araç üzerinden 50 bin dolar- 250 bin dolar arası gelir elde etmeyi planlıyor.

73. Atmos

Atmos, bir ev inşa etmek isteyen kullanıcıları, tam da bunu yapmalarına yardımcı olabilecek inşaatçılarla bir araya getiriyor. Üstelik bunun gerçekleşmesi için finansman sağlayarak, ev yapımı için yönetilen bir pazar yeri inşa ediyor. İkinci çeyrekte lansmanından bu yana şirket, rezerve edilmiş gelir olarak 500 bin dolardan fazla gelir elde etti.

74. Together Video Chat

Çocuklar için Facetime ve Zoom, iletişim kurmanın en ilgi çekici yolu olmayabilir. Hatırlarsanız Facebook da bunu farkettiği için Portal’ın pazarlamasını uzaktaki aile büyükleri üzerine kurmuştu. Together Video Chat ise kitap okumak veya ekranda oyun oynamak gibi aileler ve çocuklar arasındaki görüntülü sohbetlere etkileşimli bir unsur getirmek istiyor. Girişim, aylık olarak 17 bin dolar gelir elde ediyor.

75. Reach.live

Canlı içeriklerden para kazanmak isteyen lifestyle içerik oluşturucuları genellikle birden fazla platform ile çalışmak durumunda kalıyor. Reach.live ise bu alanada kullanılan tüm araçları, bir araya getirmeyi hedefliyor. Girişim; vitrin, planlama, ödemeler, abonelikler, bağışlar ve hatta video barındırma hizmetlerine ev sahipliği yapıyor.

76. Toolbox

Toolbox, şantiyelerdeki müteahhitleri kalifiye işçilerle buluşturan bir uygulama ve işgücü piyasası. Şu anda New York’ta faaliyet gösteren girişim, Temmuz ayında gelirini 88 bin dolara çıkardı. Bu rakamın Ağustos ayında 102 bin dolara yükselmesi bekleniyor.  Toolbox, toplam harcamanın % 25’inden pay alabileceğini düşünüyor.

77. Fig

Fig, geliştiriciler için terminal için bir uygulama mağazası oluşturuyor. Böylece geliştiriciler, terminalden çıkmadan yaygın entegrasyonlar için hafif grafik arayüzlere erişebiliyor. Bu entegrasyonlar, girişimin Teams ürününe de eklenebiliyor. Bu sayede geliştiriciler, dahili araçlara hızlı bir şekilde erişerek ve iş akışlarını paylaşabiliyor.

78. Perch

Perch, kira gibi yinelenen ödemeleri kredi ödemelerine dönüştürerek kullanıcıların kredi puanlarını oluşturmalarına yardımcı oluyor. Ekip şu anda bekleme listesinde 22 bin kullanıcıya sahip olduğunu söylüyor.

79. SiPhox

Optik çipler için bir devre kartı. Girişim, buzdolabı boyutundaki teşhis cihazlarını ortadan kaldırarak  yerine küçük bir çip getirmek istiyor. İlk ürünleri ise oldukça ilgi çekici: tek kullanımlık bir kartuşta 1 dolarlık COVID testi.

80. Vectrix

Şirketler büyüdükçe, sürekli olarak bulut hizmetlerini ve diğer araçlar arasında güvenlik sorunları olma olasılığı da artar. Genelde şirketin kendi güvenlik mühendisleri, güvenlik sorunları için kendi tarama ve izleme yöntemlerini geliştirir. Vectrix ise tüm bu süreçlerin daha hızlı ve daha kolay hayata geçebilmesi için bir pazar yeri sunuyor.

81. Recurrency

Toptancılar için otomatize bir ERP çözümü veya kurumsal kaynak planlama hizmeti sunan girişim Y Combinator’de bulunduğu süre içinde aylık gelirini sıfırdan 17 bin dolara çıkarmayı başardı.

82. Known Medicine

Sıra dışı ancak önemli bir girişim ile karşı karşıyayız. Girişim, tümörlerin insan bedeni dışında kanser ilaçlarına nasıl tepki verdiğine dair deneyler yapıyor. Bunun için hastadan küçük tümör örnekleri alıp laboratuvarda deney yapıyor. Böylece aynı tümörün küçük parçalarının;   özel mikro-çevreler içindeyken farklı metodlara nasıl cevap verdiği gözlemlenebiliyor.

83. Queue

Girişim, video içerik üretenler için önemli bir derde deva oluyor. Video yapımcıları ve editörleri için gerçek zamanlı işbirliği ve geri bildirim yazılımı sunuyor. Ekipler, video zaman çizelgesine geri bildirim ve zaman damgalı yorumlar bırakabiliyor. Bunun yanı sıra Queue sayesinde doğrudan video üzerine notlar ya da konseptler çizilmesi de mümkün.

84. Conta Simples

Brezilya’daki girişimler için bir dijital banka hesabı olan Conta Simples, çevrimiçi işletmelerin kurumsal kartları büyük komisyon ücretleri olmadan hızlı bir şekilde almalarını sağlıyor. Bu noktada girişim geçen ay 50 bin dolar gelir elde ettiğini söyleyelim.

85. Vitable Health

ABD’de geçinebilecek kadar maaş alan işçiler genellikle işverenleri tarafından sağlanan sağlık hizmeti seçeneklerine sahip değil. Vitable bunu, diğer seçeneklerin onda birine mal olan ancak yine de birincil ve acil bakım teminatı sunan bir planla değiştirmeyi hedefliyor. Bu konuda Teletıp ve ev ziyaretlerinde çalışan hemşire pratisyenlerle çalışan girişim, acil durumlar için Katastrofik Sağlık Harcamasını da kapsıyor. Girişimin bu hizmetler için aylık 50 dolar aldığını da söyleyelim.

86. ZipSchool

Pandemi ile birlikte EdTechlere yapılan yatırım artışından daha önce söz etmiştik. Sadece çocukların eğitimine odaklanan ZipSchool da bir EdTech girişimi. 4-9 yaş arasındaki çocuklara – Zoom aracılığıyla  evde eğitim veriyor. Sitesinde, çocukların sanat, uzay ve yoga gibi ilgi çekici bulabilecekleri konulara yer veriyor.

87. Minimum

Çevreci bir uygulama olan Minimum, tüketicilere sunduğu analizlerle karbon emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Özellikle kurumsal şirketlerle iş birliği yapmak isteyen uygulama, kullanıcılarının karbon emisyonunu ölçümlemesin, takip etmesini ve aza indirgemesini sağlıyor.

88. Sidekick 

Pandemi döneminde uzaktan çalışmayla birlikte en hızlı kabul görecek girişimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Sürekli açık olan Sidekick, uzaktan çalışan ekiplerin adeta yanyana olmasını sağlıyor. Ayda kullanıcı başına 50 dolar alan girişimin önü açık.

89. Ribbon

Ribbon, içerik üreticilerinin ve işletmelerin çevrimiçi sanal etkinlikler için bilet satmasını sağlıyor. İster bir workshop düzenleyin ister yoga eğitimi  verin, Ribbon ile bunu satışa dönüştürmeniz kolaylaşıyor. Ribbon, yalnızca geçen hafta satılan biletler üzerinden % 2,8’lik bir alım oranıyla 47.bin dolar gelir elde etti.

90. Sameplan

Sameplan, satış ekipleri için anlaşmalar, deneme sürümlerinin ve PoC’lerin oluşturulması gibi proje süreçlerinde verilerin düzenli bir şekilde paylaşılmasına ve senkronize edilmesine yardımcı oluyor. Böylece sonsuz e-posta dizileri ve elektronik dokumanları ortadan kaldırıyor.

91. Workbase

Muhasebe ve büyüme ekipleri için bir veri görselleştirme ve analiz aracı olan Workbase, B2B şirketlerinin kayıpları azaltmasına ve müşteri harcamalarını artırmasına yardımcı oluyor. Mayıs 2020’de kurulan girişim, 3 sözleşmeye imza atmış durumda.

92. Nototo

Nototo, not almak için görsel bir harita arayüzü oluşturuyor. Yenilikçi bir yaklaşımla uygulama üretkenlik sektörüne çok benzersiz bir arayüz getirdiğini söylemek mümkün. Not odağında sonsuz haritalar tasarlamanızı sağlayan uygulama, temelde kullanıcıları, haritalarını iç içe yerleştirilmiş madde işaretli noktalara ve klasörlere yapıştırmak yerine coğrafi olarak düzenlemeye teşvik ediyor.

93. StartPlaying.Games

Geeklerin yeni favori sitesi karşınızda. StartPlaying.Games Dungeons and Dragons gibi FRP oyunları için profesyonel DM tutmanızı sağlıyor. Pazar yeri olarak konumlanan girişim, mevcut oyuncuların deneyimli DM’ler bulmasını kolaylaştırırken, FRP oynamaya yeni başlayanların adeta özel ders almasına yardımı yardımcı oluyor. DM’lerin kendi fiyatlarını belirlediği pazaryeri.

94. Plunzo

Latin Amerika’daki KOBİ’lerin tüm banka hesaplarını tek bir arayüzde kullanmalarını sağlıyor. Girişim size İş Bankasının TekCep’ini anımsatmış olabilir. Ağustos ayının başlarında piyasaya sürülen ürün, halihazırda 3.000’den fazla perakende hesabı ile çalışıyor.

95. Tella

Mayıs ayında kurulan Tella, Quicktime ve Loom ile rekabet etmek istiyor. Videoyu tarayıcı tabanlı bir uygulamadan düzenlemenizi sağlayan girişim, düzenleme işlemini ekip ile birlikte içinde yapmanıza imkan tanıyor. Ekran ve kamera kayıtlarından video klipleri bir araya getirmenize yardımcı olan girişim haftalık olarak 100 kullanıcıya sahip.

96. Mozart Data

Şirketlerin faydalandığı SaaS’lar arttıkça, şirketlerin verilerini Salesforce ve Stripe gibi onlarca araca dağıması söz konusu olabiliyor. Tam da bu noktada şirketlerin imdadına Mozart Data yetişiyor. Girişim, tüm bu verileri tek bir yerde, veri mühendisliği becerisi gerektirmeden yaklaşık bir saat içinde topluyor. Aynı zamanda verilerin düzenlenmesini ve yönetilmesini de sağlayan girişimin arkasında sağlam bir ekip var. Ekip daha önce Yammer, Clover ve Opendoor gibi şirketler için veri araçları geliştirdi.

97. Future Fields

Impossible Foods gibi laboratuvarda yetiştirilen et ve diğer et alternatiflerine güç veren bilim dalı olan hücresel tarım, yüksek üretim maliyeti nedeniyle genellikle tüketicilerin kullanımına sunulmuyor. Future Fields ise uygun maliyetli ve ölçeklenebilir hücre büyütme ortamı ürünleri satıyor.

98. CapWay

Mali açıdan yetersiz hizmet alanlar için bir mobil banka ola CapWay, modern bankacılık hizmetlerini yalnızca yerel ve potansiyel olarak güncelliğini yitirmiş kredi birliklerinin bulunduğu bölgelerdeki kişilere sunuyor. Girişim, 3 hafta içinde piyasaya sürülecek olan banka kartı işlemlerinde işlem ücretinden para kazanacak.

99. BaseDash

 BaseDash, mühendis olmayanların verileri bir elektronik tabloyu düzenler gibi güvenli bir şekilde yönetmesini sağlıyor. Böylece kurum içinde kullanılan özel araçlara gerek kalmıyor.

100. Afriex

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ilk çıktığında havale ve EFT işlemlerinin tarih olacağı konuşuluyordu. Kripto paralar kendi borsalarını yaratırken, bu beklenen kolaylık hayatımıza pek de entegre olamadı. Afriex ise bizi kripto para ekosisteminin ilk günlerine götürüyor.  kullanıcıların diğer ülkelere para göndermelerine yardımcı olmak için ABD dolarına sabitlenmiş stabilcoinler kullanıyor ve bu model işe yarıyor. Afriex şu anda ayda 500 bin dolarlık işlem hacmine sahip. Üstelik girişimin işlem hacminin son üç ayda 5 kat arttığını belirtelim.

101. Backlot

Film yapımcılarının Figma’sı olarak konumlanan Backlot, film ve video endüstrileri için işbirliğine dayalı bir tasarım aracı. Film yapımcılarının tüm filmlerini 3 boyutlu olarak işleyen şirket,  yapımların film prodüksiyonuyla ilişkili birçok riski ve masrafı azaltmasını sağlıyor. Gişe rekorları kıran filmler, genellikle Backlot’un yazılımının sunduklarını ortaya koymak için, bu işi elle yapan  insanlardan oluşan ekipler tutuyor. 11 milyar dolarlık bir pazar olduğunu ön gören Backlot, kullanıcı başına aylık 130 dolar alıyor.

102. Supabase

Girişim, Google’ın Firebase’ine açık kaynaklı bir alternatif olarak öne çıkıyor. Supabase, bir Postgres veritabanı sağlayarak geliştiricilere yardım ediyor. Postgres veritabanı aynı zamanda  içindeki verilere bağlı olarak kendi kendini belgeleyen bir API içeriyor.  Ekip, ürünü piyasaya sürdükten12 hafta sonra 1500 veritabanını barındırdığını söylüyor.

103. LSK Technologies

Girişim, Sight’ın ürettiği ve laboratuvarda yapılan testleri 2 damla kan ile 10 dakika içinde gerçekleştirebilen  Olo isimli cihazı akıllara getiriyor. Ancak LSK, analizler için Olo’dan farklı bir yöntem izliyor. Girişim, bir doktorun ofisinde yer alacak kadar küçük ve hızlı olan bir hastalık testi donanımı üretmek için bilgisayarla görme teknolojisinden yararlanıyor.  Şu anda Latin Amerika’da Zika Virüsü saha denemeleri yürüten şirket, COVID-19 salgınıyla mücadeleye yardımcı olmak için bilgisayarla görme yaklaşımları geliştiriyor. Girişim bugüne kadar 100 bin doların üzerinde ön sipariş aldı.

104. inFeedo

Pandemi döneminde evden çalışma ile birlikte şirketlerdeki çalışma trendlerini sizlere aktarmıştık.Bu kapsamda şirketlerin özellikle zihinsel sağlık odağında adımlar attığını hatırlatalım. inFeedo’nun ürettiği yapay zeka botu Amber da bunlardan biri. Amber, çalışanlarla sohbet ederek kimin mutsuz olduğunu veya şirketten ayrılmak üzere olduğunu tahmin etmeyi amaçlıyor. Şirket halihazırda 46 kurumsal şirketle çalışıyor ve 1,6 milyon dolarlık yıllık yinelenen gelir ile pozitif nakit akışına sahip.

105. Opvia

Girişimi bilim insanları için Airtable olarak tanımlayabiliriz. Bilim insanlarının kullanabileceği veri araçları sunan Opvia, elektronik dokümanlardan MatLab’a,kadar araştırmacıların verileri tutmak ve ilişkilendirmek için kullandıkları eski ve yeni araçların yerini almayı hedefliyor.

106. Cradle

Hindistan’daki KOBİ’ler, çevrimiçi ödeme sistemlerinin komisyonu karlarını azalttığı için genellikle nakit veya çeklere başvuruyor. Ancak yeni düzenlemeler  ile belirli türdeki B2Blerin  ödemelerini ücretsiz yaptığını belirtelim. Tam da bu noktada Cradle devreye giriyor. Hiçbir takas ücreti almayan Cradle KOBİlere anlık çevrimiçi ödemenin tüm faydalarını sunuyor.

107. Clover

Yazarlar, Google Docs ve Word’de sıkışmış durumda. Clover ise metin belgesi dünyasını “sonsuz bir tuval” ile değiştirmek istiyor.  Şirketin ürünü henüz piyasaya sürülmediği için henüz   büyüme rakamlarından bahsedemiyoruz. Yine de ​​bekleme listesinde 5.400 kişi olduğunu söyleyelim. .

108. Datafold

Geliştiricilerin verileri manuel olarak kontrol etmek için saatler harcadığını hatırlatalım. Ancak  modern yazılım programlamasına gerçekleşen tüm değişiklikleri işlemenin iyi bir yolu olmadığı için istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Analitik verilerin kalite güvencesini otomatikleştiren Datafold ise bir geliştirici her değişiklik yaptığında, çıktıları veritabanlarında analiz edip doğruluyor.

109. Depict.ai

Depict.ai, KOBİ’lerin e-ticaret alanında Amazon ile rekabet etmesine yardımcı oluyor. Depict.ai, e-ticaret mağazalarının “Amazon kalitesinde” ürün önerisinde bulunması için bir ürün öneri motoru oluşturuyor. Girişimin müşterileri arasında ofis bigbox zinciri Staples da yer alıyor.

110. DigitalBrain

Girişim Müşteri Destek ekiplerinin normalden 2 kat daha hızlı bir şekilde ticket açmasını sağlıyor. DigitalBrain yayınlandıktan 6 hafta sonra 10 ücretli pilot müşteriye sahip oldu.

111. Daybreak Health

Gençler için çevrimiçi danışmanlık sunan girişim, gençleri gençler üzerinde uzmanlaşmış terapistlere bağlamak için kullanılan bir mobil uygulama. Bunun yanı sıra özel muayenehanelerden daha uygun fiyatlı olmasıyla öne çıkan uygulama, çevrimiçi danışmanlık için bir plan belirlemek için ebeveynlerle iletişime geçiyor. Stanford mezunları tarafından kurulan Daybreak Health, aylık 6 bin dolar gelir elde ediyor.

112. Phonic

Anketler faydalı bir araştırma metodu olsa da, 20 yıldır pek de değişmeyen metin tabanlı çevrimiçi anketler, manipülasyona ve sahtekarlığa açık olabiliyor. Bunun için yeni bir çözümle karşımıza çıkan Phonic, metin veya düğmeler yerine sesli ve görüntülü yanıtları kullanarak bu durumu önlüyor. Böylece yanıt kalitesi üç kat artarken, dolandırıcılık ve şaka amaçlı yanıtlar ortadan kalkmış oluyor.

113. Dapi

Bir fintech API oyunu olan Dapi, tüketici banka hesapları ve şirketler arasındaki ödemeleri kolaylaştırıyor. Dapi’nin hizmetini yedi ülkede derin banka desteğiyle çalıştırmayı başardığını söyleyelim. Üstelik girişim,  Dapi, yayınlandığı tarihten itibaren yoğun taleple karşılaştı. Bu talebi karşılamayı başaran girişim, aylık 400 bin dolar gelir ve ayda% 50’den fazla büyüme elde etti.

114. Reploy

Her kod dağıtımıyla birlikte hazırlık ortamları sunan Reploy, geliştiricilerin özellikleri ekipleriyle paylaşmasına ve anında geri bildirim almasına olanak tanır. Yaklaşık 3 hafta önce piyasaya sürülen Reploy’un aylık geliri 1500 dolara ulaştı.

115. Index 

Index, şirketlere KPI’larını görselleştirme ve performans takibi alanlarında no-code gösterge tablosu oluşturucusu sunuyor. Çeşitli veri sağlayıcılarla entegrasyona sahip olan Index bu sayede kullanıcıların verileri başka bir araca manuel olarak girmesinin önüne geçiyor.

116. Ramani

Afrika’daki distribütörlerin envanterlerini yönetmelerine yardımcı olan Ramani satış elemanlarının satışları kataloglamasına ve izlemesine imkan tanıyor. Şu anda 5 şirketle pilot çalışma yapan girişim, bugüne kadar 80 bin dolar değerinde satış gördü.

117. Spenmo

Şirketlerin ödemelerini yönetmesine yardımcı olan Spenmo, kendini Güneydoğu Asya’daki KOBİ’ler için Bill.com olarak tanımlıyor Kurucu ekibin Grab, Xendit ve Uangteman’dan geldiğini de ekleyelim. 5 ay önce piyasaya sürülen girişim, 150 şirket ile çalışıyor ve Temmuz ayında platformunda 500 bin dolarlık işlem gerçekleştirildi.

118. Piepacker

Piepacker, video sohbetleri lisanslı popüler retro oyun koleksiyonuyla birleştiriyor. Böylece arkadaşların birlikte kolayca oynayabileceği bir ortam oluşturmuş oluyor. Piepacker bir Discord grubu oluşturmaktan daha basit bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Üstelik, oyun yayınlarından da daha fazla etkileşime sahip.

119. Farel

Girişimi bölgesel havayolları için Shopify olarak tanımlayabiliriz. Farel ekibi, 30’dan az uçağı bulunan bölgesel havayollarının 600 milyar dolarlık hava yolculuğu pazarının yüzde 30’unu oluşturduğunu düşünürsek, Farel’in geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz. Girişim, bu havayolları için segment başına her yolcu üzerinden 1 dolar ücret alarak daha iyi bir yazılım sunmayı hedefliyor. Girişim, şimdiden ilk müşterilerini ve iş ortaklarını sıraya dizmeye başladı.

120. PhotoRoom

Ürün fotoğraflarından arka planları kaldıran PhotoRoom, yıllık olarak 1 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Şubat ayındaki lansmanından bu yana yüzde 50 büyüme kaydeden girişim, pazarlama resimlerini zahmetsizce rötuşlamak için makine öğrenimi araçlarından faydalanıyor.

121. Liyfe

Listedeki önemli sağlık girişimlerinden biri olan Liyfe, meme kanseri hastalarının onkologlar ve kanser profesyonelleriyle evlerinden iletişim kurmaları için bir teletıp platformu inşa ediyor.

122. Openbase

Openbase, geliştiricilerin doğru açık kaynak paketlerini seçmelerine yardımcı olacak incelemeler ve bilgiler sunuyor. Girişimin kurucusu Lior Grossman’ın daha önce Wikiwand’ı ve açık kaynaklı Darkness projesini kurduğunu belirtelim. Openbase şu anda ayda 250 bin geliştirici ile buluşuyor.

123. Quell

Evde spor uygulamalarına yeni bir soluk getiren Quell, oyuncuların sanal bir fitness dünyasında savaşırken formda kalmalarına yardımcı olmak için direnç bantları kullanıyor. Peloton’u oyunla buluşturduklarını söyleyen girişim, içeriği yenilemek için aylık bir ücret alıyor. Quell’in sürükleyici fitness oyunları pazarında 18 milyar dolarlık bir pazar fırsatına göz diktiğini söylemek mümkün.

124. Hypotenuse

E-ticaret sitelerinin ürün açıklamaları, reklamlar ve blog gönderileri gibi pek çok alanda metin ihtiyacı oluyor. Genellikle metin yazarları tarafından yapılan bu işlerde bazen içeriklerin kalitesi düşebiliyor. Hypotenuse ise çeşitli amaçlar için otomatik olarak yüksek kaliteli metin üretiyor. Girişim, müşterilerinin etkileşimini çift basamaklı rakamlara kadar artırdığını iddia ediyor.

125. Reflect

Web sitenizi veya web hizmetinizi test etmek zaman alıcıdır ve doğru yapılması zordur. Reflect, web sitesi başına masaüstü ve mobil olmak üzere web testini otomatikleştirmek için no-code bir araç sunuyor. Şirket, aylık % 30 büyüme ile aylık yinelenen 9 bin 600 dolar gelire sahip.

126. Byte

Pakistan’daki sanal mutfaklardan talebe dayalı yemek dağıtımı yapan Byte, sanal mutfakları kullanarak Byte’ın yemek hazırlama maliyetini düşürmeyi amaçlıyor. Bu arada Byte’ın haftalık olarak yüzde 40 büyüme gösterdiğini belirtelim. Şirket, sipariş başına 1 dolar kazanıyor.

127. Parrot Software

Parrot’ı, Latin Amerika’ın Toast‘u olarak tanımlayabiliriz. Restoranlar için arka ofis araç paketi geliştiren girişim, müşteri ödemeleri, sipariş, oturma düzeni ve veri görselleştirme dahil olmak üzere pek çok alanda çözümlere sahip.

128. BlaBla EdTech

Kısa, TikTok benzeri videolar ile kullanıcının İngilizce öğrenmesini kolaylaştıran bir uygulama. Dil örenimine yeni bir soluk getiren BlaBla, lansmandan altı hafta sonra haftalık 8 bin aktif kullanıcıya ulaştı.

129. StratumAI

Stratum, şaşırtıcı bir dikeyde farklı bir hizmet ile karşımıza çıkıyor. Madencilik şirketlerinin nerede madencilik yapacaklarını bulmalarını sağlayan yapay zeka yazılımı ve teknolojisi olan Stratum, maden başına yılda 2 milyon dolar ödeme alıyor. Hizmet verdiği müşterilerin ise aynı zaman aralığında ortalama 10 milyon dolar kar elde etmesine yardımcı oluyor.

130. Intelline

Intelline yaygın kullanım alanına sahip olan dizel jeneratör pazarında faaliyet gösteriyor. Yeni bir dizel jeneratör tasarlayan girişim, bu jeneratörün yakıt verimliliği konusunda diğerlerine kıyasla yüzde 40 daha iyi  olduğunu söylüyor. Bu da büyük ölçekte tasarruf anlamına geliyor. Özellikle madencilik operasyonları, daha iyi dizel jeneratörlerle yılda milyonlarca dolar tasarruf edebilir.

131. Ilk

Pandemi döneminde çocuk bakımı konusunda ebeveynlerin imdadına yetişen ilk “çocuk bakımı kapsülü” tezini kullanıyor. Beş yaşından küçük çocuklara sahip 2 ila 5 arası ailenin bir araya gelerek evde çocuk bakımı üstlenmesini sağlıyor. Bazı aileler, bir bakıcı ya da eğitmenle de anlaşabiliyor. Ilk, ebeveynlerin aile ve bakıcı arayışına yardımcı oluyor. Çok erken aşamada olan şirket, San Francisco’da iki başarılı kapsül kurdu ve resmi olarak bu hafta kullanıma açıldı.

132. Isibit

Latin Amerika’daki şirketlere, iş seyahatlerini yönetme ve denetleme imkanı sunan bir platform. Isibit, seyahat yöneticilerinin seyahat politikalarını ve limitlerini yapılandırmalarını sağlarken, çalışanlara da uygun fiyatlı seyahat seçimleri yaptıkları için ödüller sunuyor. Ekip, lansmandan bir ay sonra 10 bin dolardan fazla rezervasyon gördüklerini söylüyor.

133. QuestDB

QuestDB, hıza odaklanan açık kaynaklı bir zaman serisi veritabanı oluşturuyor. Girişim, şirketlerin dolandırıcılığı tespit etmesine ve müşteri hareketlerini rakiplerden daha hızlı bir şekilde planlamasına ve tahmin etmesine yardımcı olabilir. Şu anda bir fintech unicorn’unda test edilen QuestDB birkaç şirketin üretim süreçlerinde de kullanılıyor.

134. WareIQ

Hindistan’daki şirketler Amazon’un altyapısından kurtulmaya çalışıyor, ancak şirketin hızlı sevkiyatına yetişemiyor. Bu noktada da ürettiği yazılım platformuyla WareIQ devreye giriyor. Normalde yalnızca 5-15 günlük kargo sunabilen e-ticaret siteleri için ertesi gün teslimatı mümkün kılan girişim, Hindistan’ın sipariş karşılama merkezlerine yönelik ağı ve son teslimatı yapan kuryeleri birbirine bağlıyor.

135. Kernal Bio

Son dönemde COVID ve Kanseri iyileştirmek için kullanılan MRNA tedavileri ön plana çıkıyor. Kernal Bio, vücuttaki hücrelere hastalıklara karşı kendilerini nasıl savunacaklarını öğretmek için haberci RNA kullanmaya dayanan terapiler geliştiriyor. Ekibin, kurucu ortakları arasında halihazırda tedaviler geliştirmiş olan ve geçmişte Merck’te çalışan bir araştırmacı da yer alıyor. içeren ortak kurucularla inanılmaz bir geçmişi var. Şirket, şimdiden Amgen ve NASA’dan üç ödül kazandı.

136. Kosmos

Şirketlerin mikro hizmetleri için bir kontrol merkezi oluşturan Kosmos, geliştiricilerin bir hizmet ağını tek bir arayüz üzerinde izlemesine ve hatalarını gidermesine yardımcı oluyor. Şirket, geliştiricilerin birden fazla yerde arama yapmak zorunda kalmadan güncellemeleri görebilmesi ve değişiklikleri takip edebilmesi için tüm bu araçları entegre ediyor.

137. Matter

Kullanıcıların çevrimiçi ortamda daha iyi içerik bulmalarına yardımcı olmayı hedefleyen Matter, sosyal bir okuma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama şu anda iOS’ta özel beta sürümünde.

138. Ladder

Listede daha önce bahsettiğimiz Toolbox’a benzeri bir yapıya sahip olan Ladder, inşaat şirketlerinin kalıcı pozisyonlar için vasıflı işçileri işe almasına yardımcı olmak istiyor. Bu amaçla bir işgücü piyasası inşa eden girişim, inşaat şirketlerinin işe alma ve iş gücünü elde tutma ihtiyaçları için başvurabileceği bir İK ekibi olarak konumlanıyor. 1.340 çalışanın bulunduğu platform, lansmanın ilk ayında 12 bin 200 dolar gelir elde etti.

139. Letter

Letter’ın kuruluş hikayesi ve verdiği hizmet oldukça ilginç. Letter, mevcut bankalardan hoşlanmayan ve yeni zengin olmuş bir kişi tarafından özel olarak zenginler için kurulan bir banka. Varlıkları 1-10 milyon dolar aralığında seyreden “yüksek net değere sahip bireyleri” hedefleyen Letter, özellikle zenginler için, sıradan bankaların ve kredi birliklerinin yetersiz kalan araçlarının yerini almayı planlıyor. Ekip, işlem başına% 2’ye varan komisyonlar alıyor.

140. Maytana

Kendisini çok uluslu girişimler için finansal ödeme merkezi olarak konumlandıran Maytana, çok uluslu işletmelerin açık bankacılık API’lerini kullanarak para taşımasını kolaylaştırıyor. Şirketin üç müşterisi var ve para transferleri için% 0,01 ücret alıyor. Tüm dünyada transfer edilen meblağın 10 trilyon dolar olduğunu düşünürsek, Maytana’nın geleceğininparlak olduğunu söyleyebiliriz.

141. Safepay

Girişimi, Pakistan için Stripe olarak tanımlayabiliriz. Safepay, bir dijital ödeme API’si oluşturarak, bu alanda başka büyük oyuncuların olmadığı ülkede öne çıkmayı planlıyor.

142. Jumpstart

Uluslararası girişim kurucularının; şirket kurma ve banka hesapları oluşturma gibi adımlara yardımcı olarak ABD’de iş kurmalarını sağlıyor. Yılda 129-329 Dolar ücret alan ekip, şu anda toplamda 1.280 şirkete hizmet veriyor.

143. Mozper

Mozper için Latin Amerika’nın Manibux‘u diyebiliriz. Çocuklar ve ebeveynler için bir banka kartı ve uygulama sunan girişim, akıllı telefon taşıyan gençlere uyum sağlamaya çalışıyor, yetişkinliğe kadar onlarla bağlı kalıyor ve yol boyunca fiili banka seçeneği haline geliyor Mozper’in yatırımcılardan ve arkadaşlarından şimdiden 1.5 milyon dolar yatırım aldığını belirtmekte fayda var.

144. Parade

Çevrimiçi markaların otomatik olarak özel pazarlama içeriği oluşturmasını sağlayan Parade, ilgi çekici bir girişim. Parade’de tercih ettiğiniz stilleri ve işletmeniz hakkında bilgileri belirttiğiniz bir anket dolduruyorsunuz. Ardından girişim, sosyal medya gönderileri ve diğer içerikler için bir stil kılavuzu da dahil olmak üzere varlıklar oluştuyor. Bunların hepsini insan yardımı olmadan yapan Parade, insan unsurunu karşılayamayan veya bununla uğraşmak istemeyen işletmeler için kendilerininki gibi otomatik bir çözüm için bolca yer olduğunu düşünüyor.

145. Nestybox

Sanallaştırma teknolojisi olan Container’lar programlamada çoktan devrim yarattı, şimdi Nestybox bu devrimi bilgi işlem altyapısına genişletmek istiyor. Containerların linux sanal makinelerinin yerini almasını sağlayan bir yazılım üretiyor.

146. Here

Here’ı kelimelerle anlatmak ne kadar mümkün olur bilemiyorum. Girişim, Tarayıcıda çalışan “kişisel, paylaşılabilir ve esnek” görüntülü sohbet odaları inşa ediyor. Diğer birçok görüntülü sohbet girişiminin aksine, Here kendi video yığınlarını oluşturuyor.Farklı bir deneyim için mutlaka sitesini ziyaret edin. Bana biraz MySpace’in ilk dönenlerini anımsattı.

147. Roboflow

Girişim, geliştiricilerin makine öğrenimi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak zorunda kalmadan bilgisayarla görme modelleri oluşturmalarını sağlıyor. Kurucu ortakların daha önce AR ağırlıklı Sudoku çözücüsü Magic Sudoku’yu geliştirdiğini belirtelim. Ekip, o projede kullandığı araçları ve öğrendikleri bilgileri Roboflow’da dönüştürdü. Şu anda her hafta 1000’den fazla geliştirici Roboflow kullanıyor.

148. Vena Vitals

Ameliyatlar sırasında kullanılan intravasküler yöntemlere bir alternatif olarak, kan basıncının sürekli izlenmesini sağlayan giyilebilir bir çıkartma üretiyor. Şirket, cihazlarının “maliyetinin çok altında” olduğunu söylüyor. Şu an için klinik yönde ilerlese de zamanla tüketiciler ve hastaneler için kan izleme ve yönetme standardı haline gelmek istiyor.

149. SafeBase:

B2B SaaS şirketlerinin, güvenlik standartlarını açık, doğrulanmış bir şekilde karşıladıklarını göstermesi gerekiyor. Aksi halde şirketler veya müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor. SafeBase ise şirketlerin güvenlik standartlarına uygunluğu göstererek “anında güvenilirlik” sağlayan ve tek noktadan hizmet veren  bir durum sayfası olmayı hedefliyor.

150. Rume

Pandemi döneminde başta zoom olmak üzere video arama araçlarının yılıdız parladı. Grupların tek bir alanda birden fazla konuşma yapmasını sağlayan Rume, katılımcıların bir partide yaptıkları gibi gruplar arasında akıcı bir şekilde hareket etmelerine odaklanıyor. Ortalama bir Rume oturumu 50 dakika sürüyor ve platformda oyun entegrasyonu sunuluyor. Şirket, Rume’yi diğerlerinden ayıran şeyin, Eskiden Google ve Dropbox’ta geliştirici olan kurucu ortaklar adeta deneyimini konuşturuyor.

151. Oico

Brezilya’da inşaat malzemeleri için bir B2B pazar yeri olan Oico, önemli bir altyapı eksikliğini gideriyor.  Şirket, büyük müteahhitlerin malzeme edinmesine yardımcı olmak için altyapı oluşturarak, onları malzeme tedarikçilerine yönlendirmeyi ve anlaşmaları kolaylaştırmayı hedefliyor. Şirket, işlemler üzerinden % 10 komisyon alıyor.

152. Osmind

ABD’de milyonlarca kişi geleneksel psikiyatrik ve psikolojik tedavilerin çözüm üretmediği zihinsel bozukluklardan muzdarip. Deneysel tedaviler geliştirilirken, uygulama yönetimi, geri ödeme, veri toplama, ilaç ve sigorta şirketlerine dağıtımda alanlarında bulunan engeller nedeniyle, bu tedaviler etkin bir şekilde sunulamıyor veya takip edilemiyor. İşte bu noktada devreye Osmind giriyor. Ruh sağlığı uzmanlarının en çok ihtiyacı olan bu popülasyona bakım sağlamalarına yardımcı olmak için uygulama yönetimi ve izleme yazılımını kullanıyor. Aynı zamanda bu tedavilerin etkili olmasını sağlamak için ilaç / sigorta şirketlerine anonimleştirilmiş bilgiler veriyor.

153. Todos Comemos

Latin Amerika için pişirmeye hazır yemek seti dağıtım hizmeti sunan Todos Comemos, Türkiye’den Şef Gibi girişimini sizlere hatırlatmış olabilir. Yiyecekleri restoranlara ve otellere hizmet veren üretim tesislerinden alan Todos Comemos, böylece yemek setini daha ucuz bir fiyata satabiliyor. Teslimat maliyetleri hesaba katıldıktan sonra girişim % 30 kar marjıyla ilerliyor.

154. Orchata

Latin Amerika’daki marketler ve gıda tedarikçileri, sipariş verme ve teslimat süreçlerinde henüz yeteri kadar dijitalleşmeyi başaramadı. Orchata ise kendini bölgedeki çevrimiçi market siparişi için Shopify olarak konumlandırıyor. Küçük işletmelerin ürünleri listelemesine, çevrimiçi sipariş almasına, ödemeleri kabul etmesine ve teslimat yollarını optimize etmesine destek olan girişim, mevcut fiyatlandırmasıyla 1,7 milyon işletmeye ulaşılabilecek.

155. Speedscale

Gerçek trafiği kullanarak API’leri simüle eden Speedscale kod gözetimi sorunlarını çözüyor. Bulut hizmetleriyle ilerleyen şirketlerin bile karşılaştığı bu problemi, farklı bir yöntem ile çözüyor. Speedscale her bileşeni gerçek trafikle doğruladığını söylüyor. Şirket Digibee’ye hizmet veriyor.

156. Stacker

Biz no-code ürünüyle daha karşınızdayız. Elektronik dokumanları koda ihtiyaç duymadan bir üst seviyeye taşımayı amaçlayan Stacker, kullanıcılarının elektronik tabloları dahili uygulamalara ve müşteri portallarına dönüştürmesini sağlıyor. Girişim, ürettiği yazılım ile müşterilerin veri odaklı tasarımlarla ilerlemesine yönlendirmesine ve manuel süreçleri otomatize etmesine yardımcı oluyor. Şirketin Google ve Amazon dahil 250’den fazla müşterisi var.

157. Epihub

Epihub Online eğitim verenler için Shopify olmayı hedefliyor. Çevrimiçi eğitmenlerin dersleri planlamasına / yönetmesine ve öğrencilerden ücret almasına yardımcı olan Epihub, platformun lansmanından 3 hafta sonra, 50 ücretli eğitmene ulaştı. Platformun aylık yinelenen geliri bin dolar.

158. Notabene

Girişim, işletmelerin kripto işlemlerini mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirmesine destek oluyor. Başlangıç, bilgi paylaşımı için “blok zincirinin üstündeki güvenilir katman” olmak istiyor. Notabene, 3 haftada 10 müşteri ile sözleşme imzaladı.

159. Bits

İnsanlara her ay ödeme yaptıkları dijital bir kredi kartı gönderen Bits, bu sayede insanların kredi puanlarını oluşturmalarına yardımcı oluyor. Dokuz ay içnde şirket ödeme yapan 10 bin müşteriye ulaşan girişim, 1,9 milyon dolar gelir elde etti. Bazı müşterilerin kredi puanlarında ciddi artış gördüğünü belirtelim.

160. Oco Meals

Son dönemde Meal Prep videolarının YouTube’da ne kadar izlendiğini görmüşsünüzdür. Hafta boyunca yemek yapmak bir çoğumuz için en çok vakit alan işlerinden biri. Hazır yemekler sunan Oco Meals’i rakiplerinden ayıran da tam olarak bu. Önceden sipariş edilen yiyecekleri haftada bir toplu olarak teslim eden Oco Meals şimdiden aylık tekrarlayan gelirde 25 bin dolara ulaştı.

161. Response

Yanıt, COVID-19’a verilen yanıta odaklanan Response ABD’de tedarikçilerin müşteri talepleri için teklif vermesine izin veren bir Kişisel Koruma Ekipmanı (PPE) ağı inşa ediyor. Girişim gelecekte bu altyapıyı PPE’nin ötesinde daha da ölçeklendirebileceklerini ve sonunda ABD için Alibaba haline gelebileceklerini düşünüyor.

162. RingMD

Yakın gelecekte teletıp’ın daha fazla yaygınlaşacağını söylemek mümkün. RingMD, hükümetlerin ülkelerinde hızlı bir şekilde teletıp hizmeti sunmalarına yardımcı oluyor. Girişim şu anda Şili, Filipinler ve Hindistan’daki müşterilerle çalışıyor. Girişimin kurucusu Justin Fulcher, kullanıcı başına yılda 3 ABD doları ücret alırken, girişimin aylık yinelenen geliri, 632.000 dolara ulaşmış durumda.

163. CarbonChain

CarbonChain şirketlerin karbon emisyonlarını takip etme sürecini otomatize ediyor. 5 müşteriye sahip olan girişim, yıllık 280.000 dolarlık yinelenen gelire ulaştı.

164. Panadata

Geçmiş sorgulamaları, dünyanın her yerinde iş yapmanın sıradan bir parçası olsa da, verilerin birden çok devlet veri tabanına ve belge yığınlarına bölünmüş olması bu süreci zorlaştırıyor. Şimdiye kadar ABD ve AB’deki bu probleme çözüm üreten pek çok şirketle karşılaştık. Ancak Latin Amerika henüz bu konuda pek bir ilerleme kaydedemedi. Panadata ise Latin Amerika’da Geçmiş sorgulamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Girişimin otomatik kontrol sistemi, bankalar, hukuk firmaları ve hatta kullandığı verilerden sorumlu yerel yönetimler tarafından kullanılmaktadır.

165. Venostent

Hem Stentler  hem de damar rekonstrüksiyonu ve stent ameliyatları için yeni bir malzeme geliştiren Venostent, HHS ve NIH’den çoktan önemli ödüller kazanmayı başardı. Bu yıl bir klinik denemeye başlayacak olan şirketin girdiği ilk pazarda 5 milyar dolarlık bir  fırsatla karşılaşacağını belirtelim.

166. NeXtera Workforce

NeXtera, fabrikaların robotları iş süreçlerine günler içinde entegre etmelerine yardımcı olan bir yazılım platformu geliştiriyor. Bu noktada entegrasyon sürecinin genelde aylar boyunca sürdüğünü hatırlatalım. Yapay zeka platformu, süreci optimize etmek için dağıtım, izleme ve teknik desteğe odaklanıyor. Girişimin ilk müşterileri arasında Dunkin Donuts ve Tesla yer alıyor.

167. Finch

Finch, geliştiricilerin ADP, Gusto ve Rippling gibi bordro sistemlerine üç satır kod ile girmesine yardımcı olan bir API. Finch, kullanıcıların geliri doğrulama, doğrudan mevduat için ayarlamalar yapma, maaş makbuzlarını çekme ve istihdamı onaylama gibi işlemleri yapmalarına destek oluyor.

168. Scrimba

Norveç, Oslo merkezli Scrimba, çevrimiçi, kişiselleştirilmiş bir kodlama okulu. öğrencilere önceden kaydedilmiş etkileşimli videolar aracılığıyla kod yazmayı öğreten Scrimba, öğrencilerin videolar boyunca aktif olarak kod yazmasını sağlıyor. Scrimba’nın şu ana kadar 100’den fazla şirketten öğrencilerle çalıştığını ekleyelim.

169. Tangobuilder

Bir mimarın tasarımlarını, konseptten inşaata hazır planlara kadar ilerletmek, inşaat mühendisleri ve diğer uzmanlar tarafından yapılan pahalı ve karmaşık bir iş.Tam olarak Bu iş sürecini otomatize eden Tangobuilder zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor. Örneğin, platformdan faydalanan bir hastane projesi 2 ay daha erken sonuçlanırken 1,5 milyon dolar daha ucuza mal oldu.

170. Frontline

Frontline geliştiricilere – güvenlik deneyimleri ne olursa olsun – NPCI (Hindistan Ödeme Merkezi) uyumluluğu sağlıyor. Aylık% 42 büyüme gösteren girişim, halihazırda 22 bin dolarlık yinelenen gelire sahip. 20 Fortune 500 şirketi de Frontline’ın hizmetini kullanıyor.

171. Synth

Synth, uygulama geliştirme için uyumlu, gerçekçi sahte veriler oluşturan bir platform geliştiriyor. Platform, özellikleri sentezlerken mevcut veritabanlarını klonluyor.

172. Sutra

Sayısız fitness eğitmeni pandemide spor salonu kapanışları nedeniyle işten çıkarıldı. Bu duruma çözüm üreten Sutra, eğitmenlerin canlı fitness dersleri düzenlemelerine ve videolar / aylık üyelikler satmalarına yardımcı oluyor. Sunduğu hizmet için % 3 işlem ücreti alan girişim ayda 25 dolar talep ediyor. Platformu mevcut web sitenize entegre edilebiliyor veya platform tarafından sunulan bir açılış sayfası kullanabiliyorsunuz.

173. Trident Bioscience

Trident Bioscience, biyoteknoloji şirketlerinin, yeni atılımları göz önünde bulundurarak proteinler tasarlamasına yardımcı olan yazılımlar satıyor. Girişimin, müşterilerin hangi tür proteinlerin yapılması gerektiğine karar vermesine yardımcı olan tahmin modellerine sahip olduğunu belirtelim. Trident şu anda 2 biyoteknoloji firması ile çalışıyor.

174. TyltGo

Aynı gün teslimat seçeneği sunmak isteyen fiziksel mağazalar ve küçük çevrimiçi perakendeciler, buna rağmen bir grup kamyona sahip olmak istemiyor. TyltGo ise burada devreye girerek;  talebe dayalı aynı gün teslimat hizmeti sunuyor. Girişim, rotaları optimize etmek, maliyetleri düşürmek ve depo alanı ihtiyacını azaltmak için birden fazla perakendeciden aldığı siparişleri bir araya getiriyor.

175. Tappity

Tappity’yi çocuklar için interaktif Netflix olarak tanımlamak mümkün. Şimdiden 5.000 abonesi ve aylık 55 bin dolarlık geliri ile dikkat çeken girişim, ayda 20 bin ücretsiz indirme alıyor. Müşterilerin hizmet için Tappity’ye 8 dolar ödediğini de ekleyelim. Hedef pazarında 25 milyon çocuk bulunduğunu düşünürsek, bu 2,5 milyar dolarlık bir fırsat anlamına geliyor.

176. Ukama

Ukama, herhangi bir kurumsal şirketin kendi LTE tabanlı hücresel ağını oluşturmasını sağlayan teknolojiler geliştiriyor. Bu sayede ağ faturaları azaltılabilirken, güvenlik artırabilecek. Ayrıca kurumun kampüsü içinde kullanıcılara daha fazla erişilebilirlik sağlanabilecek. Ukama CEO’sunun daha önce Facebook tarafından satın alınan başka bir hücresel ağ girişimi kurduğunu da belirtmekte fayda var. .

177. Biocogniv

Yapay zeka destekli yazılım sunan Biocogniv, hastanelerin hastaları teşhis etmesine yardımcı olmak ve elektronik sağlık kayıtlarını gerçek zamanlı olarak analiz etmek istiyor.. Şu anda COVID sonucunu tahmin etmeye odaklanan girişim, yakında sepsis ve pulmoner emboli belirtileri için tarama alanında da çalışmalarını genişletecek.

178. Drip

Restoran işletmeleri teknoloji ihtiyaçlarını genellikle ürünleri birbiriyle uyum sağlayamayan farklı sağlayıcılardan alıyor. Pandemi şartlarında restoran yönetimi iyiden iyiye zorlaşmışken, Drip restoranların imdadına yetişiyor. Girişim geliştirdiği yazılım sayesinde restoran işletmelerinin POS, çalışan vardiya sistemi ve maaşlar gibi birçok teknolojik servisi bir noktaya topluyor. Pandemi döneminde birçok restoran da hizmetlerini modernize etme yoluna girerken Drip, Haziran ayında aylık 10 bin dolar olan cirosunu Ağustos ayına girdiğimizde 600 bin dolara çıkararak bu ivmeden nasibini almış gibi görünüyor.

179. Henry

Latin Amerika’daki öğrencilerin kendi eğitim giderlerini karşılayabilmeleri için getiren Gelir paylaşımı modeliyle ilerleyen Henry şimdiden 500 öğrenciye ulaştı. Kolej ve üniversite sisteminin tamamen bozuk olduğunu savunan Henry, bu durumu bir fırsat olarak görüyor. Girişimin kurucusu, geliştiricilerin eğitim alanında da çalışabileceklerini belirtirken, kaliteli bir eğitimin gelir paylaşım modeli ile mümkün olabileceğini göstermek adına Henry’i yarattıklarını söylüyor. Girişimin, bölgede bulunan teknoloji şirketlerinden gelen talepleri de karşılamayı hedeflediğini belirtelim.

180. BATCH

Batch’in geliştirdiği araçlar müşterilerine mesajlaşma sistemleri içerisinde hızlı bir şekilde veriye ait zayiatları ve hasarları geriye dönük de olsa görüntüleme ve oynatma imkanı sunuyor. Üstelik aynı zamanda oluşmuş değişiklikleri de geri alabilmeyi sağlıyor. Batch’in kurumsal şirketlerin verileri için bir nevi bir zaman makinesi tasarladığını söylemek mümkün.

181. COHERE

Çevrimiçi ürünler üzerinde yeni kullanıcıların, sistemin nasıl işlediğini öğrenmesine yardımcı oluyor. Genellikle kullanıcıların sistemi öğrenmeleri zaman alırken Cohere’dan faydalanmak süreci kısaltıyor. Girişim, kullanıcılara rehberlik etme işini  animasyonlar vasıtasıyla gerçekleştiriyor.

182. Verifiable

Pandemiyle birlikte dijitalleşen sağlık sistemlerinde en önemli konu verilerin güncel ve doğrulanmış olması oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde şehir ve federal bazda da entegrasyon sağlayan VERIFIABLE girişimi geliştirdikleri API sayesinde sağlık çalışanlarının lisanslarının doğrulanmasını otomatize ediyor. Daha bu ay hizmete başlayan girişim yıllık yinelenen gelirinin 210 bin dolar olacağını öngörüyor.

183. Virtually

Pandemi döneminde eğitimin çevrimiçi platformlara taşınmaya başlamasının ardından, çevrimiçi bir okul açmak için gereken bütün araçları bir araya getiren bu yeni girişim, hizmete başladığı tarihten sadece üç ay geçmiş olmasına rağmen şimdiden 25 ayrı eğitim programı ile ortaklık kurmuş durumda. Öğrenci ve okul yönetimi, video konferans, ödeme sistemi ve öğrenciler ile öğretmenlerin iletişiminin sürekliliği için oluşturdukları forum sistemi gibi araçları bir araya getiren girişim öğrenci başına 10 dolar ücret talep ediyor.

184. Fieldguide

Muhasebe firmaları için yazılım geliştiren Fieldguide, şirket içi mali denetim mekanizmalarının tekrar gözden geçirilmesini sağlıyor. Temmuz ayında kurulan girişim, raporlamaları ve test süreçlerini otomatize ederken veri talep ve paylaşımlarını da daha güvenli hale getiriyor.

185. Acho

Acho, kullanıcıların hiçbir şekilde karmaşık SQL kodları ile uğraşmadan hatta hiç kod yazmadan veri analizi yapabilmesine imkan tanıyor. Girişim, çalışmaya başlayalı yalnızca bir ay oldu. Ancak bu kısacık sürede 300’den fazla kullanıcı ile 100TB’ı aşan veriyi işledi.

186. Super Tokens

Kullanıcıların sürekli ziyaret ettikleri web siteleri ve uygulamalarda oturumun açık kalması ve tekrar bağlanıldığında şifre sorulmaması kullanıcı tarafında büyük bir kolaylık. Yine de açık oturum saldırıları hackerlar içinde son dönemin en çok tercih edilen siber saldırı yöntemi olma yolunda ilerliyor. Üstelik Facebook’da daha önce yaşanan güvenlik ihlallerinden de tahmin edebileceğiniz gibi  büyük teknoloji şirketleri de bu konuda pek basiretli değil. SUPER TOKENS ise bu oturumların güvenliğini sağlarken, gelen saldırıları da engelleme konusunda gayet başarılı. Bu endüstride boy gösteren lider şirketlerin de dikkatini çeken hizmetin ücretli versiyonu ihtiyacı olan kullanıcı tabanına ulaşmaya başladı.

187. Finmark

Bir finansal planlama yazılımı olan FINMARK küçük işletme ve girişimlerde nakit akışını planlamayı hedefliyor. Yeni kurduğunuz girişiminizi excel tabloları ile yönetmek zahmetli olabilir yine de doğru yapılan yöntemler şirketinizi için batmaktan kurtaracaktır.

188. Gather

Slack iş akışlarında işe alma, ayrılma ve geçici ücretsiz izin gibi işlemleri otomatize eden Gather, operasyon ekibinin daha koordineli çalışmasına yardımcı oluyor. girişimin kurucusu Alex Hilleary, girişimlerini kurduktan iki ay sonra 10 müşterinin hazır olduğunu belirtiyor.

189. Yottasavings

Yeni rekabetçi ABD bankası Yottasavings Temmuz ayında gerçekleşen lansmanından bu yana 30 milyon dolar mevduat biriktirmeyi başardı. Bu noktada girişimin prim bonolarında ilham aldığını söylemekte fayda var. Şirket, tasarruf sahiplerine ödül kazanma imkanı sunarak, onları hesaplarına para yatırmaya teşvik ediyor. Zekice! Aslına bakarsanız bu fikrim bir benzeri daha önce  Birleşik Krallıkta hayata geçmişti. O dönemde Birleşik Krallıktaki tasarruf programı nüfusun üçte birinden 100 milyar dolar tasarruf sağlamıştı. Ekip, bu mantığın 2015 yılına kadar ABD’de yasadışı olduğunu ve farklı bir bakış açısı ve farklı bir yaklaşım ile yeni bir bankacılık ürünü oluşturduklarını anlatıyor.