
28 Şub Turkish Airlines Terminal Girişim Hızlandırma Programı 2. Dönemine Kabul Edilen Girişimler Belli Oldu ✈️
Turkish Airlines Terminal olarak girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve Ortaklığımızda yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla yürüttüğümüz Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine kabul edilen girişimler belli oldu.
Bu dönem, Turkish Cargo’nun inovasyon odak alanlarına özel olarak tasarlanan programda operasyon, satış ve pazarlama, optimizasyon, uluslararası uyumluluk gibi kritik 17 farklı problem alanında çözüm sunan girişimler programa dahil edildi. Girişimciler, bu süreçte Türk Hava Yolları ve ekosistemimizle iş birliği yaparak hava kargo ve lojistik sektörüne değer katacak projeler geliştirecek.
Seçilen girişimler, program süresince Ortaklığımızda PoC projeler yapma, yöneticilerden mentorluk desteği alma ve çeşitli eğitimlerden faydalanma imkanına sahip olacak.
Seçilen Girişimler

Airgemba: İşletmelerin operasyonlarını kesintisiz ve verimli sürdürmelerine, yüksek teknoloji araçlar sunarak yardımcı olan bulut temelli bir operasyonel süreklilik platformudur.
B2Metric: Yapay zeka desteği ile müşteri veri analitiği, risk yönetimi ve pazarlama stratejileri optimizasyonu sağlayan platformdur.
Bomensoft: Yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini birleştirerek operasyonel verimliliği artıran, güvenlik sorunlarını çözen ve maliyetleri düşüren çözümler geliştiren bir teknoloji girişimidir.
Bottobo: Farklı sektörlerin lojistik problemlerine özel çözümler üreterek insanlarla aynı ortamda çalışabilen ve iş birlikçi robot teknolojileri geliştiren girişimdir.
Comodif: Firmaların lojistik operasyonlarını tek bir platformdan raporlanabilir, şeffaf ve daha verimli bir şekilde uçtan uca yönetebilmesini sağlayan platformdur.
Holocrow: CCTV kameralarını yapay zeka ile güçlendirerek operasyonel mükemmellik ve güvenlik alanlarında gelişmiş video analiz çözümleri sunan bir platformdur.
MAESTROHUB: Üreticilere, endüstriyel verilerden gerçek zamanlı içgörüler sunarak sürdürülebilir ve verimli üretim için veri entegrasyonu sağlayan platformdur.
Optiyol: Firmaların lojistik operasyonlarını optimize ederek nakliye maliyetlerini düşüren ve izlenebilirliği arttıran rota optimizasyonu temelli lojistik teknolojiler geliştiren girişimdir.
Mobiqu: Sağlık sektöründeki sıcaklık kontrollü lojistik süreçlerini daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir hale getiren IoT tabanlı akıllı paketleme çözümleri sunan girişimdir.
Nuvolog: Firmaların lojistik operasyonlarını tek bir platformdan raporlanabilir, şeffaf ve daha verimli bir şekilde uçtan uca yönetebilmesini sağlayan platformdur.
Pivony: Derin dil öğrenme algoritmaları ile tüketici düşüncelerini gerçek zamanlı analiz edip anlamlandıran tüketici zekası analitiği platformudur.
Robeff: Geliştirdikleri elektrikli ve otonom taşıt platformları ile lojistik taşımacılık operasyonlarını optimize eden bir derin teknoloji girişimidir.
Skysens: Enerji verimliliği izleme yetenekleri, donanım ve yapay zeka entegrasyonu ile altyapı çözümleri geliştiren girişimdir.
SmartIR: Yapay zeka teknolojileriyle nesnelerin ve insanların fizyolojik ve davranışsal analizlerini yaparak güvenlik ve operasyonel verimlilik için içgörüler sunan girişimdir.
SmartOpt: Tedarik zinciri yönetiminde yapay zeka ve makine öğrenmesini kullanarak işletmelerin süreçlerini optimize eden girişimdir.
Tırport: Taşımaları gerçek zamanlı, konum tabanlı uçtan uca yönetmeyi ve lojistik süreçleri optimize etmeyi sağlayan platformdur.
Klart AI: Kurumsal verilerle entegre çalışan, soruları yanıtlayan ve eylemleri gerçekleştiren, otonom bir yapay zeka platformudur.