Loader

Airpreneurs 2022 Pandemi Sonrası Havacılık Sektörüne Yenilikçi Çözümler Getiriyor

Airpreneurs 2022 Pandemi Sonrası Havacılık Sektörüne Yenilikçi Çözümler Getiriyor

Boeing, Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmayı ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını amaçlayan Airpreneurs programının dördüncü dönemini başlattı. Bu yılın programı, uçuş güvenliği ve insan sağlığına yönelik yenilikçi çözümlerin yanı sıra havacılık sektörünün pandemi sonrası dönemdeki yeni ihtiyaçlarına odaklanıyor. Airpreneurs programı, ayrıca, Türk Hava Yolları Terminal ve İTÜ ARI Teknokent tarafından destekleniyor.
Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile 2016 yılında başlayan ve şimdiye kadar üç kez düzenlenen Airpreneurs programı Türkiye çapında 350.000 kişiye ulaşırken, 7 farklı şehirden 700’ü aşkın gencin havacılık ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Airpreneurs programının dördüncü dönem lansman etkinliği 1 Haziran 2022 tarihinde çevrim içi gerçekleştirildi. Programa bu yıl 325 üniversite öğrencisi başvurdu ve 60 üniversite öğrencisi katılmaya hak kazandı. Airpreneurs 2022 programı kapsamındaki etkinliklerin büyük çoğunluğu çevrim içi düzenlenecek olup, bazı etkinliklerin pandemi koşullarına bağlı olarak fiziksel ortamda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Airpreneurs programı ile ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerine havacılıkta girişimcilik hedefiyle ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı altındaki çeşitli projeler ve işbirlikleri yoluyla Türkiye’nin havacılık alanındaki genç yeteneklerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Uzun yıllara dayanan ortaklığımızdan ötürü Türkiye Girişimcilik Vakfı’na, destekleri için THY Terminal ve İTÜ ARI Teknokent’e teşekkür ederiz. 2016 yılından bu yana düzenlediğimiz Airpreneurs programının dördüncü dönemi, Türk havacılık sektörünün uzun vadeli büyümesi ve rekabetçiliğine yönelik verdiğimiz destekte kararlılığımızı yansıtıyor. Bu program yoluyla, geleceğin havacılık profesyonellerine ilham vermeyi, onları havacılık sektörünün değişen ihtiyaçlarına yönelik yeni fikirler ve çözümler geliştirme doğrultusunda cesaretlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, “Havacılık sektöründe insan sağlığı ve uçuş güvenliğine yönelik yenilikçi çözümler üretmeyi amaçladığımız Programda üniversite öğrencilerinin liderliğinde pandemi ve sonrasında havacılığın yeni dünya düzenine uyumunu artıracak proje fikirlerin hayata geçmesi için destekliyoruz. Program ayrıca gençlerin havacılık alanında global anlamda değişen trendleri uygulamaya geçirmeleri ve inovatif proje fikirlerini geliştirmeleri için bir alan yaratacak. Herkesin katılımına açık etkinliklerde ise sektördeki değişimleri ve ilham veren hikayeleri birlikte keşfedeceğiz. “ açıklamasında bulundu.

THY Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Lokman Ökten “ Türk Hava Yolları olarak Airpreneurs 2022’nin paydaşlarından biri olmak ve genç girişimcilerimizi desteklemek bizi oldukça mutlu ediyor. Girişimcilik Vakfı koordinasyonunda Boeing ve İTÜ ARI Teknokent gibi kurumlarla havacılık sektörü özelinde bir program içerisinde olmak çok değerli.

Teknolojinin hızla geliştiği ve sektörlere yön verdiği bu dönemde genç ve parlak zihinlerden gelecek yeni fikirler havacılık ve seyahat sektörü açısından büyük önem sarf ediyor. Bu program ile pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen havacılık alanında inovatif projeler üretileceğine ve önemli etkiler yaratabileceğine olan inancımız tam.
Programda yer alan fikirlerin ürüne dönüşmesi, ürünlerin de ticarileşmesi yolculuğunda, THY olarak THY Terminal, InvestOnBoard gibi programlarımızla genç girişimcilerimize yol gösterici olmaya devam edeceğiz. “ açıklamasında bulundu.

Program kapsamında ilk olarak çevrim içi gerçekleştirilecek ve tüm üniversite öğrencilerine açık olacak buluşmalarda, sektör profesyonelleri ve girişimcilik alanından konuklar ilham konuşmaları yapacak. Program başvuruları sonucunda seçilen takımlar, daha sonra düzenlenecek üç günlük Girişimcilik Bootcamp’ine ve girişimcilik uzmanları tarafından verilen eğitimlere katılacak. Bu eğitimleri, farklı sektörlerden başarılı girişimcilerin katılımıyla düzenlenecek bir webinar serisi takip edecek.

Ayrıca, bu takımlar, alanında uzman girişimcilerden mentörlük desteği alırken, aynı zamanda Speed Networking buluşmaları ile etkili ağlar geliştirmenin yollarını öğrenecek. Ardından, tüm eğitim ve etkinliklere katılan ve ön jüri elemesini başarıyla geçen takımlar, projelerini bir Demo Day’de girişimcilik ve iş dünyasından deneyimli isimlere sunacak. Son olarak, başarılı olan üç takım, fikirlerini hayata geçirmek üzere çeşitli desteklerden faydalanacak ve yatırımcılara sunum yapma şansı elde edecek.