06 May KWORKS 2022 Girişimleri
KWORKS’ün 2022 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programları yapılan Kick-Off toplantısı ile başladı. KWORKS’22 Hızlandırma programlarına seçilen girişimlerin, yüzde 63’ünü SaaS ve derin teknoloji girişimleri oluştururken, yüzde 37’sini ise web/mobil uygulama girişimleri oluşturuyor. Programlarda yer alan girişimlerin yüzde 50’si kadın girişimciler tarafından kurulan girişimler.
KWORKS’22 Hızlandırma Programı, sunduğu eğitim, mentorluk, teknolojik altyapı, hukuk danışmanlığı gibi desteklerle iş modelini ispatlamış girişimlerin hızla ölçeklenmelerini sağlayan bir program.
KW0RKS’22 Hızlandırma Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Girişimler:
Bitatlı: Pastacı ve tatlıcılarla tüketicileri bir araya getiren, sipariş, hediye gönderme, esnek fayda sağlama hizmetlerini bir arada sunan e-ticaret çözümü.
Farmlabs: Küçük ve orta ölçekli tarım işletmeleri için ortalama yüzde 25 gübre tasarrufu sağlayan fiziksel ve finansal olarak erişilebilir hassas tarım platformu.
Humanart: Humanart bireyler, şirketler ve markalar ile iyi yaşam ekosistemini bir araya getiren dijital pazar yeri ve ödeme çözümü.
Recool Technologies: Çevreci anlayışla bakterileri yok edebilen PLC tabanlı mobil makinesi ile CNC tezgahlardaki soğutma sıvılarını filtre ederek üretime geri kazandıran girişim.
Sanatyapıyo: Kolayca sanat eseri alma, satma ve sanat yatırımcısı olma imkanı sağlayan bir art-tech platformu.
TheClico: Markalar hakkında farklı platformlar üzerinden gelen müşteri geri bildirimlerini doğal dil işleme ve makine öğrenmesi modelleriyle analizleyerek anlık olarak dashboard arayüzüne toplayan bir online itibar yönetimi yazılımı.
Tiyatronet: Tüm akıllı televizyon ve telefonlar dahil internet olan her yerden altyazılı, özel çekim tiyatro oyunu izleme fırsatı sunan dijital tiyatro platformu.
KWORKS’22 Ön Hızlandırma Programı, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeli oluşturma potansiyeline sahip girişimlerin, iş fikirlerini doğrulamaları için tasarlanmış bir program.
KWORKS’22 Ön Hızlandırma Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Girişimler:
Cross4Cloud: Cross4Cloud kurumsal ve bireysel kullanıcıların, birden fazla public cloud sisteminin farklı özelliklerini tek yerden yönetebilmesini sağlamaktadır.
EduShare: Okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan öğrencilerin, dönemsel kullanılan veya ihtiyaç fazlası materyalleri, paylaşabilecek öğrencilerden temin edebilecekleri platform.
Filita: Filita, gezginin seyahat boyunca yanında olacak bir etkileşimli turist haritası uygulaması.
madebyU: Print on demand teknolojisini kullanarak STK’ların, tasarımcıların ya da markaların stoksuz ve sıfır maliyet ile e-ticarete başlamalarına olanak sağlayan entegre bir platform.
microNēd′l: Kişiselleştirilmiş kozmetik ve cilt sağlık bakımı için yeni bir konsept olan mikroiğne yamaları sunmaktadır.
Modelify.ai: Yapay zeka modellerini bir dakikadan kısa sürede sunucusuz hizmetlere dönüştüren bir SaaS MLOps platformu sağlayarak veri bilimcisi ve makine öğrenmesi geliştiricilerinin hayatlarını kolaylaştırır.
Onsolid: 3D modeller üzerinde iletişim kurmayı sağlayan dökümantasyon aracı.
Ortak: Kullanıcılarına paylaşımlı gayrimenkul yatırımı yapma imkanı sağlayan bir platform.
PDMechanics: Tesislerin kritik makineleri için online veri analizine dayalı erken arıza teşhis sistemi sunan girişim.