03 Ağu Türk Telekom PİLOT’un 9. Dönemine Seçilen 18 Girişim
Türk Telekom’un hızlandırma programı PİLOT‘un 9. dönemine seçilen 18 girişim belli oldu. Seçilen girişimlerin her birine 200 bin TL verilecek ve bu girişimlere Türk Telekom ile iş birliği yapma ve TT Ventures’tan yatırım alma fırsatı sunulacak. Bu yıl programı tamamlayan ekipler arasından seçilenler, Plug&Play’in 4 haftalık ABD programına katılma fırsatı yakalayacaklar.
Türk Telekom PİLOT’un yeni dönemi seçilen girişimler şunlar:
Adnsafe: Reklamların gerçek kişiler tarafından görüldüğünden emin olunmasına yardımcı olan reklam doğrulama platformu. Sabit ücret fiyatlandırmasına vurgu yaparak, müşterilerinin maliyetlerini düşük tutmak için trafiklerinin yüzde 100’ünü uygun bir şekilde izlemelerine olanak tanıyan veri odaklı çözümler geliştiriyor.
Agrovisio: Sürdürülebilir gıda üretimi ve güvencesine yönelik çözümler üretmeyi hedefliyor. Kullanıcılar Agrovisio’nun sunduğu dijital platformdan ekili alan, rekolte, hasat zamanı, ürün sağlığı gibi arzı ve fiyatı etkileyen temel faktörleri tarla tarla takip ederek tarımsal arzdaki beklentileri herkesten önce görebiliyor. Agrovisio kullanıcıları böylece fiyat dalgalanmalarına karşı kendilerini daha iyi konumlayabiliyor ve satın alma kararlarını güvenle verebiliyor.
Arcanor: Platform, asimetrik çözümler üretmek için birden fazla veri kaynağını bir araya getirerek sektörler arası veri birleştirme yetenekleri sağlıyor.
Barty: İkinci el eşyaların değerinde ve hızlı el değiştirmesini sağlayan kişiler arası nakitsiz alışveriş platformu Barty, geleneksel takastaki, ürünlerin değerleme ve el değiştirme sorununu sistem içi sanal kur modeli ile çözüyor.
Bluedot: Bluedot, elektrikli araç kullanıcılarının konumlarına en yakın şarj ünitelerini görebildiği bir uygulama. Aynı zamanda evinde ya da iş yerinde şarj ünitesi bulunduranların, bu üniteleri paylaşmalarını da sağlıyor.
Cameralyze: Kamera görüntülerini analiz ederek yapay zeka destekli sanal asistan geliştiriyor. Müşteri ve müşteri davranışını analiz ederek mağaza verimliliğini artıran, çalışan performansını ölçümleyen, iş güvenliğinin ihlallerini denetleyen ve bunları raporlayan çözümler sunuyor.
Co-one: Co-one yapay zeka tabanlı oyunlaştırma destekli, kollektif veri açıklama servisidir. Co-one, yapay zeka çözümleri sunan firmaların ürünlerini geliştirmeleri için gereken verilerin en doğru ve en hızlı şekilde etiketleyebilmek için yapay zeka tabanlı veri açıklama hizmeti sunuyor.
Costifier: Geçmiş üretim verileri kullanarak yeni tekliflerin maliyetini hızlı ve güvenilir şekilde hesaplayabilmeye yardımcı oluyor. Geçmiş üretimleri kullanılan ERP yazılımı üzerinden veya dosyalar üzerinden tek tıkla yükleyebilmek, 3 boyutlu geometri hesaplama özelliğini kullanarak, üretilecek parçaların maliyetini ve üretim süresini saniyeler içinde hesaplayabilmek mümkün oluyor.
Counterfake: Yapay zeka ile online alışveriş sitelerinde bulunan sahte ürünleri ortaya çıkarıyor. Belirli bir orijinal ürünün taklitlerini ve sahtelerini, sadece ürünlerin tanımlarını ve fotoğraflarını kullanarak çevrimiçi pazar yerlerinde 7/24 arıyor. Counterfake’in bilgisayar vizyonu ve yapay zeka teknolojileri, ürünleri ve web sitelerini analiz ediyor ve ardından sahte ürünleri, sahte web sitelerini ve sahte satıcıları müşterilerine bildiriyor.
Earnado: Algoritmalar ile pazarlama kararları veren ve yapılması gerekenleri online profesyoneller ile gerçekleştiren sistem.
emoty.AI: Yapay zeka ve nörobilimin gücünü birleştirerek insan bilgisayar etkileşimindeki donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro ifade analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi, ses analizi ve duygusal metin analizi gibi teknolojiler sayesinde şirketlerin hedef kitlelerini daha iyi anlayıp daha hızlı aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor.
Feedgage: İşletmelerin verilerini etkili ve eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürmesine yardımcı olan bir müşteri geri bildirimi analiz platformu.
Freightest: Lojistik ve dış ticaret firmaları için tedarik zinciri yönetim platformu.
MYTH.AI: Moda, tekstil, oyun alanında desen ve doku tasarlanması alanında tamamen insana bağlı olan, 4.0 sanayi sistemlerine uygun olmayan bir süreci teknoloji ile dijitalleştiriyor.
NeSatılır.com: Online pazaryerlerinde satış yapan ve yapmayı hedefleyenler için geliştirilmiş bir yazılım setidir. Satıcıların, milyonlarca üründen oluşan veritabanı ile en çok satan ve en karlı ürünleri bulmasına, analitik araçlar ile rakiplerinin önüne geçmesine ve satışlarını artırmalarına yardımcı oluyor.
surfvis.ai: Üretim sektöründeki firmaların derin öğrenme destekli deflektometri ürünü ile 3 boyutlu kalite kontrol yapmalarını sağlayan çözüm. surfvis.ai, otomotiv ve beyaz eşya sektörü başta olmak üzere firmaların üretimdeki parça yüzeylerinde oluşan istenmeyen çizik, göçük, yırtık, delik, çukur gibi anomalileri deflektometri ve derin öğrenme teknikleri ile çok yüksek hassasiyetle ve hızlı bir şekilde tespit etmelerini sağlıyor.
Wallids: Gelen istekleri analiz ederek ve kötü niyetli olanları diğerlerinden ayırarak atak anında haber vererek atağın yapısını öğrenip sistemden uzak tutarak şirketleri veri çalma amaçlı ataklardan koruyan bir siber güvenlik çözümü.
XENA VISION: Kameralardan gerçek zamanlı acil durum tespiti yapan, 1000 ve üzeri kamera için çalışabilen yapay zeka destekli, otonom video gözetleme ve tehlikeli davranışları tespit eden video analitik çözümü.